Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Havoc

Tania, ale bezgłośna obudowa - Silencer

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny etap wyciszania mojego PCta nadchodzi dużymi krokami.

W tym momencie postanowiłem wsadzić wszystkie bebechy do obudowy, bo zmieniam biurko na trochę mniejsze ;]

Jednak, za dużo wydatków na raz i mimo, że marzy mi się P182 albo coś jeszcze fajniejszego, to muszę pomyśleć nad tańszym zamiennikiem, no może, że sprawa bezdyskusyjna i warto ją brać, to jakoś uzbieram ;>

Ale do rzeczy. Ważny jest oczywiście obieg powietrza. Kusi mnie coś typu media center-ala klasyczne desktopy. Ale tam chyba nie wejdzie 9600 albo jeszcze jakaś tam nowsza grafa? (dziś w końcu coraz to większe one :/ )

Jeżeli nie da rady to zostaje przy "wieży". Chiefteca mógłbym przeboleć, ale nie podobają mi się. Interesuje się Antecami albo Lian Li. Jednak tu wkraczacie WY.

Żadnych bajerów w środku nie potrzebuje. Dysk jest w silent-boxie, więc będzie leżał na dnie. Chciałbym zasilacz na dole położyć, choć nie widziałem takiej opcji w tańszych modelach niestety

W tym momencie na GPU i CPU wieją 2 Fandery na min. I jest okey. Tyle, że teraz sobie leżą na radiatorach, nie wiem jak to umocować w obudowie. Więc może "dziurka" w ściance bocznej? Tylko czy to nie głośna opcja?

Wiem, że jak zwykle dowalam dziesiątki pytań, ale obudowa teraz dla mnie najważniejsza.

P.S. Dałem w tym dziale bo chłodzenie tu ważne, a problemu ze sprzętem nie mam :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Antec i chieftec drogie. Z tanich Coolermaster Elite + maty bitumiczne na boki i powinno być cacy. Cały przód wykonany jest jakby z takiej siatki powleczonej gąbką więc przepływ powietrza jest całkiem niezły ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Antec Three Hundred? Polecana na innych forach. Miałeś z nią styczność może?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam; chcesz mieć ciszę to pozamieniaj układy chłodzące na pasywne, pozostanie ci instalacja dwóch wentylatorów z przodu i z tyłu obudowy. Wentylatory o prędkości obrotowej z przodu 1500 obr/min z tyłu od 2000 do 2500 obr/min, oraz po upinanie kabli w obudowie by nie przeszkadzały w cyrkulacji powietrza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2000 obrotów to juz jest za duzo jesli chce sie miec cisze mysle ze 800-1000 przy 120mm styknie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...