Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
sergio1432

Za mało punktów w 3DMark03?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie: uzyskałem w pojedynczym teście w 3DMark03 tylko 133 punkty. Mój sprzęt to lekki staruszek, ale chyba trochę za mało tych punktów, czy jest to możliwe.

płyta ECS K7VZA-B, procek AMD Athlon 850MHz (clock 100MHz), grafika NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 32MB, 384MB SDRAM, Windows XP SP2, DirectX9.0, driver 71.84

Proszę o odpowiedź czy to jest możliwa liczba punktów, czy jest coś nie tak z moim kompem i nie domaga już. Z góry dziękuję za pomoc.

post-6344-1211399982_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W twoim przypadku taki wynik to nie przypadek ;) Karta graficzna jest bardzo słaba, ma wsparcie bodaj tylko DX 7 więc nie przechodzi ona wszystkich testów i za to dostajesz tak mało punktów. No cóż.. to juz komputer nie z tej ery...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info, myślałem już że może coś nie tak jest skonfigurowane, ale jeżeli taki wynik to prawda co do moich komponentów to trudno, będzie służyć jako maszyna do pisania :)

Mam już do tego kompa inną kartę graficzną GeForce2 Ultra 64MB 128bit i dołożę jeszcze 512 SDRAM. Ciekawe o ile się polepszy wynik w 3DMark03. Jak to zamontuję to będzie test i napiszę o wynikach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma sensu w ten komputer nic inwestowac ani dokładać. Uwierz mi ze to nic nie da, a będziesz tylko niezadowolony że niepotrzebnie wydałeś pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...