sick_boy 0 Zgłoś Napisano 21 Maj 2008 Probuje sciagnac cokolwiek z netu i przerywa mi transfer. Mam 6MB lacze, probuje sciagnac maly programik cokolwiek i plik ''staje'' na 7-10 proc. i nic sie nie dzieje. Zauwazylem, ze to chyba problem z firewall'em, bo gdy wlaczam ,,miska'' filmy moge normalnie sciagac bez zadnego problemu. Wylaczylem firewall, przez moment wszystko mi dzialalo ok. Teraz znow jest tak samo, nie wiem o co chodzi. Kumpel mi mowil, ze to programy zabezpieczajace, mam Windowsa Viste, zainstalowanego jeszcze Windowsa Defendera. Moze to on robi problemy? Aktualnie firewall jest wylaczony, ale gdy probuje sciagnac np. kolejny odcinek serialu poprzez megaupload, to transfer staje na 3 proc. i koniec. Masakra. Doprowadza mnie to do szalu. Nie znam sie na Viscie, mam nowego kompa od tygodnia, dopiero sie podpialem do sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qdi 0 Zgłoś Napisano 22 Maj 2008 Jesteś pewien że to wina systemu? skąd masz internet? (neostrada, iplus, LAN itp)? Masz router? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
conndor 0 Zgłoś Napisano 5 Czerwiec 2008 Witam; pierwszą rzeczą jaką powinieneś zrobić to zadzwonić do usługodawcy, oni u siebie sprawdzą pingi i cały transfer. Tak ja zrobiłem jak mi transfer nawet do zera spadał jak miałem przyznane 1Mb/s transferu. w moim przypadku okazało się że transfer mi siadł bo z mego komputera waliło 200kB/s a przy 1Mb/s to jest 128kB/s czyli przekraczało dozwolony transfer. Okazało się że złapałem szpiega i ściągał wszystko co się dało. Dlatego sugeruję z kontaktować się z usługodawcą internetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dosia 0 Zgłoś Napisano 9 Styczeń Może warto taką kwestię skonsultować ze specjalistą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach