Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Jawtek

Polityka

Polityka  

13 użytkowników zagłosowało

1. 1. Z którą partią w naszm parlamencie się identyfikujesz?

• Prawo i Sprawiedliwość
      5
    • Platforma Obywatelska
      4
    • Polskie Stronnictwo Ludowe
      0
    • Lewica i Demokraci
      1
    • Żadną
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam na ogólnej ''politycznej'' dyskusji na naszym forum.

Zachęcam do śmiałego deklarowania swych poglądów i komentowania aktualności z życia w politycznego w Polsce.

Proszę o zagłosowanie w sondzie i wyjaśnienie dlaczego akurat z tą partią się identyfikujesz.

Apeluję o przyjazną, merytoryczną i kulturalną dyskusję :)

P.S. Tak wiem, że już nie istnieje coś takiego jak LiD, ale pod takim szyldem lewica startowała w wyborach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz przyznać się kto zaznaczył PiS? ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz przyznać się kto zaznaczył PiS? ^^

Ja, ale dopiero teraz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mhh, może dzięki tym 2 ankietom Jawteka odkryjemy powiązanie słuchania muzyki do orientacji politycznej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co ma gatunek słuchanej muzyki do orientacji politycznej, ale ok ;)

Ja również zaznaczyłem PiS <czeka_na_bluzgi_pod_swoim_adresem> :P , pozdro dla Tommy'ego :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaznaczyłem PO, mimo, że nie we wszystkich sprawach sie z nimi zgadzam to jest to według mnie obecnie najlepsza z tych - zapewniła przynajmniej spokój medialny, a nie codziennie jakaś afera albo z teletubiśiem albo z 200 tys. za karetke dla zdrowej osoby ... :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zaznaczyłem PO, mimo, że nie we wszystkich sprawach sie z nimi zgadzam to jest to według mnie obecnie najlepsza z tych - zapewniła przynajmniej spokój medialny, a nie codziennie jakaś afera albo z teletubiśiem albo z 200 tys. za karetke dla zdrowej osoby ... :rolleyes:

Dokładnie ;)

A teraz poprosimy jakiś sensowny argument za PiS'em ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sensowny argument za PiSem? Czyli wg. Ciebie prawie 1/3 Polaków głosowała za Pisem dla zabawy, bez powodu?

zapewniła przynajmniej spokój medialny, a nie codziennie jakaś afera albo z teletubiśiem albo z 200 tys. za karetke dla zdrowej osoby

Wiesz, gdyby media nie były za PO to też wynalazłyby ''codziennie nowa afere'' dot platformy.

zaznaczyłem PO, mimo, że nie we wszystkich sprawach sie z nimi zgadzam

Mi także ofkors nie wszystko sie w PiSie podoba, lecz w fundamentalnych dla mnie sprawach najbliżej mi do nich, w kazdym razie obecnie jest to jedyna liczaca sie prawicowa partia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi sie nic chyba w polskiej polityce nie podoba. Kiedys lubilem sobie jeszcze poczytac wyborcza, wprost, polityke od czasu do czasu, ale to teraz to juz zupelnie stracilem cierpliwosc i chyba umiejetnosc rozumienia tego co sie w polskiej polityce dzieje. Nie mam pojecia za kim sie obstawic w tym momencie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sensowny argument za PiSem? Czyli wg. Ciebie prawie 1/3 Polaków głosowała za Pisem dla zabawy, bez powodu?

być może tak, jednak ja szanuje ich wybór, każdy może głosować na kogo chce - taka fundamentalna zasada demokracji...

Wiesz, gdyby media nie były za PO to też wynalazłyby ''codziennie nowa afere'' dot platformy.

joj. biedaki z PIS-u media się na nich uwzieły ... :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powiesz mi chyba, ze taki TVN IDENTYCZNIE traktuje poslow PiSu i PO? W ich reportazach widac to jak na dloni. Nie zeby mi to szczegolnie przeszkadzalo, ale rzekomą stronniczosc TVP rozdmuchano na maxa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po latach takie dyskusje czyta się jak dobrą komedię. Nie wiem czy tam PO tak uwiodła społeczeństwo, ale to piękny widok patrzeć na to jak upada :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie identyfikuję się z żadną z podanych partii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam się, że w ankiecie zakresliłem PiS. Pomimo poprzednich rządów partii PiS widze, że obecni pośli starają sie i to bardzo. Nie to żebym zagłosował na nich z powodu "rzucenia" socjalu, lecz myślę, że pomimo kontrowersji co do SN i reformy sądownictwa rządzą dobrze. Reforma przyda się. Miejmy nadzieję, że poprawi się w służbiezdrowia i w końcu znikną kolejki do lekarzy. Dobrą informacją dla mniej wykształconych jest kolejna podwyżka najniższej krajowej. Krótko mówiąc w najbliższych wyborach parlamentarnych jak tak dalej będzie szło z pewnością zagłosuję na PiS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...