Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Syde_Syrius

Matura 2008

Rekomendowane odpowiedzi

To nieźle Andrew Ci poszło, dobra robota :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ty to Andrzej liczysz? A co z listami? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ciężkie cholerstwo...wos głupi :(

[cenzura]

I need vodka...a lot of vodka.

[/cenzura]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Jak ty to Andrzej liczysz? A co z listami? :P

jak to co? za krótką forme dostane max 5/5, bo w czym miałem zrobić błąd? przeciez to proscizna była ;) a za list pewnie 9/10 lub 10/10 a skąd wiem?

bo jak wiedza jest to pewnośc też jest...

a wos masakra :rolleyes: mimo, że wypracowanie proste i spisałem sie na całe miejsce na to przeznaczone ;) to te pytania z 1 części... :|

Edytowane przez AndrzejSnk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Phi...kujon :P Nie no, zazdroszcze. Jestem niepewny co do listów. Poza tym zaćmienie umysłowe miałem jak to zwykle u mnie. Kiedy trzeba nawet sobie nie potrafiłem przypomnieć słówka "spędzić" (jako noc w hotelu)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Phi...kujon :P

taa :P

Nie no, zazdroszcze. Jestem niepewny co do listów. Poza tym zaćmienie umysłowe miałem jak to zwykle u mnie. Kiedy trzeba nawet sobie nie potrafiłem przypomnieć słówka "spędzić" (jako noc w hotelu)...

lol to Ty w stresie normalnie jak gołąb padasz na ziemie i udejsz martwego :D :P

a patrzyłem na arkusze z wosu i nie jest aż tak zle, zdać zdałem na pewno a to czy będzie 3+ czy 60 % zależy od wypracowania ;)

PS

tak wiem, że wypracowanie daje 40 % (czyli powinno być 3+/7+) ale, aż tak "głupi", żeby liczyć na maksa z wypr. nie jestem ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tu taka ciekawostka:

http://ksiazki.wp.pl/wiadomosci/id,36136,wiadomosc.html

W rezultacie [pisarz] Antoni Libera ledwie zdał egzamin. Zdobył za mało punktów by dostać się na polonistykę. [prof.] Marcinowi Królowi poszło jeszcze gorzej: dostał dwójkę za porównanie Mickiewicza z Przerwą-Tetmajerem.

no ale cuż takie wymogi aby każdy miał równe szanse ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mi to tak nie ze stresu, a z niewyspania i z wagi sytuacji powiedzmy. Bo stresu nie miałem, tylko kiedy muszę sobie coś przypomnieć...to akurat wtedy nie mogę. Taka bolączka geniusza wiesz...mądry "prawie" zawsze ;]

Ile dokładnie punktów potrzeba aby zdać WOS?

Edytowane przez Havoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Mi to tak nie ze stresu, a z niewyspania i z wagi sytuacji powiedzmy. Bo stresu nie miałem, tylko kiedy muszę sobie coś przypomnieć...to akurat wtedy nie mogę. Taka bolączka geniusza wiesz...mądry "prawie" zawsze ;]

Ile dokładnie punktów potrzeba aby zdać WOS?

ah ta matma :P

15 pkt daje 30 %

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś pewien...? Z Wosu można było mieć przecież 100punktów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jesteś pewien...? Z Wosu można było mieć przecież 100punktów.

na podstawie tak, a na rozszerzeniu max 50 co daje 15 pkt jako 30 %

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi o podstawę chodzi :P Czyli u mnie 30punktów tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można wejść na ustną z polskiego z planem prezentacji, lekko różniącym się od tego który oddwaliśmy wraz z bibliografią?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Można wejść na ustną z polskiego z planem prezentacji, lekko różniącym się od tego który oddwaliśmy wraz z bibliografią?
Chyba można. Ale dziś byłem w szoku - wybraliśmy się pokopać w piłe na chwilę i rozmawiałem z kuplem, który pol ustny zdawał jakoś na początku tygodnia bodaj. Oblali go (temat omówił wg niego tak, jak chciał czyli bezbłędnie, jedynie w pytaniach się trochę zamotał bo, niby znacznie wykraczały poza opracowaną prezentację) jak i 7 innych osób - i to wszystko jednego dnia, jedna komisja... :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasz mnie dalej...u mnie z pytaniami w ogóle może być do du*y :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

polak ustny - 18/20 - żaden wyczyn ale starczy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tyle miałem 3 lata temu, z tym, że nasz rocznik musiał sam prace pisać. Nie to co teraz... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
że nasz rocznik musiał sam prace pisać.

taa, a świstak siedzi, bo sreberka były kradzione :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
taa, a świstak siedzi, bo sreberka były kradzione :P
Taka prawda niestety. Znam pracę, która już była 6 razy prezentowana ;) Z czego 3 razy w jednej szkole :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
polak ustny - 18/20 - żaden wyczyn ale starczy ;)

Witam w gronie :) Taki sam wynik. Wyszło przy pytaniach że nie czytałem Roku 1984 i mi obniżyły kobiety :( Ale przyjemna komisja, 2 fajne babki z którymi się można było pośmiać i pogadać dobrze. Ogólnie spotkanie przy kawce a nie matura jak dla mnie ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam w gronie :) Taki sam wynik. Wyszło przy pytaniach że nie czytałem Roku 1984 i mi obniżyły kobiety :( Ale przyjemna komisja, 2 fajne babki z którymi się można było pośmiać i pogadać dobrze. Ogólnie spotkanie przy kawce a nie matura jak dla mnie ;]
cg :)

Ps. A ciacho dali jakieś? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Taka prawda niestety. Znam pracę, która już była 6 razy prezentowana ;) Z czego 3 razy w jednej szkole :P

pff

swoją prace miałeś i dostałeś 18/20?

ja się na 3 h przed egazminem zacząłem uczyć... (a dzień wcześniej w ogóle dowiedziałęm sie o czym moja praca jest :P)

Witam w gronie :) Taki sam wynik. Wyszło przy pytaniach że nie czytałem Roku 1984 i mi obniżyły kobiety :(

no mi obniżyły bo zle wymiawałem francuskie nazwiska :| Rieux itp ;) i 2 pkt za język poszło ... ;)

ale co tam i tak to się wynik do niczego nie liczy w sensie na rekrutacje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pff

swoją prace miałeś i dostałeś 18/20?

ja się na 3 h przed egazminem zacząłem uczyć... (a dzień wcześniej w ogóle dowiedziałęm sie o czym moja praca jest :P)

Jak się chodzi do szkoły w Zadupiu Dolnym, to za sam fakt przystąpienia do matury pewnie dwali 18pkt. :P <joke oczywiście ;) >

Co nie zmienia faktu, że obecna forma ustej matury z języka polskiego jest przefatalna. Trzeba być inteligentem, żeby takie coś wymyślić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...