AndrzejSnk 2 Napisano 6 Maj 2008 (edytowane) http://matura.servis.pl/download/2008/ang_roz_PP_A.pdf w całym rozumieniu ze słuchu + czytania 1 bład (w 6.5 ;/) czyli to daje narazie 68/70 % więc ogólnie pewnie będzie 96/98 % na podstawie Edytowane 6 Maj 2008 przez AndrzejSnk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 6 Maj 2008 To nieźle Andrew Ci poszło, dobra robota Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Havoc 8 Napisano 6 Maj 2008 Jak ty to Andrzej liczysz? A co z listami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Havoc 8 Napisano 7 Maj 2008 Ale ciężkie cholerstwo...wos głupi [cenzura] I need vodka...a lot of vodka. [/cenzura] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
AndrzejSnk 2 Napisano 7 Maj 2008 (edytowane) Jak ty to Andrzej liczysz? A co z listami? jak to co? za krótką forme dostane max 5/5, bo w czym miałem zrobić błąd? przeciez to proscizna była a za list pewnie 9/10 lub 10/10 a skąd wiem? bo jak wiedza jest to pewnośc też jest... a wos masakra mimo, że wypracowanie proste i spisałem sie na całe miejsce na to przeznaczone to te pytania z 1 części... :| Edytowane 7 Maj 2008 przez AndrzejSnk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Havoc 8 Napisano 7 Maj 2008 Phi...kujon Nie no, zazdroszcze. Jestem niepewny co do listów. Poza tym zaćmienie umysłowe miałem jak to zwykle u mnie. Kiedy trzeba nawet sobie nie potrafiłem przypomnieć słówka "spędzić" (jako noc w hotelu)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
AndrzejSnk 2 Napisano 7 Maj 2008 (edytowane) Phi...kujon taa Nie no, zazdroszcze. Jestem niepewny co do listów. Poza tym zaćmienie umysłowe miałem jak to zwykle u mnie. Kiedy trzeba nawet sobie nie potrafiłem przypomnieć słówka "spędzić" (jako noc w hotelu)... lol to Ty w stresie normalnie jak gołąb padasz na ziemie i udejsz martwego a patrzyłem na arkusze z wosu i nie jest aż tak zle, zdać zdałem na pewno a to czy będzie 3+ czy 60 % zależy od wypracowania PS tak wiem, że wypracowanie daje 40 % (czyli powinno być 3+/7+) ale, aż tak "głupi", żeby liczyć na maksa z wypr. nie jestem ^^ Edytowane 7 Maj 2008 przez AndrzejSnk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
AndrzejSnk 2 Napisano 7 Maj 2008 a tu taka ciekawostka: http://ksiazki.wp.pl/wiadomosci/id,36136,wiadomosc.html W rezultacie [pisarz] Antoni Libera ledwie zdał egzamin. Zdobył za mało punktów by dostać się na polonistykę. [prof.] Marcinowi Królowi poszło jeszcze gorzej: dostał dwójkę za porównanie Mickiewicza z Przerwą-Tetmajerem. no ale cuż takie wymogi aby każdy miał równe szanse Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Havoc 8 Napisano 8 Maj 2008 (edytowane) Mi to tak nie ze stresu, a z niewyspania i z wagi sytuacji powiedzmy. Bo stresu nie miałem, tylko kiedy muszę sobie coś przypomnieć...to akurat wtedy nie mogę. Taka bolączka geniusza wiesz...mądry "prawie" zawsze ;] Ile dokładnie punktów potrzeba aby zdać WOS? Edytowane 8 Maj 2008 przez Havoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
AndrzejSnk 2 Napisano 9 Maj 2008 (edytowane) Mi to tak nie ze stresu, a z niewyspania i z wagi sytuacji powiedzmy. Bo stresu nie miałem, tylko kiedy muszę sobie coś przypomnieć...to akurat wtedy nie mogę. Taka bolączka geniusza wiesz...mądry "prawie" zawsze ;] Ile dokładnie punktów potrzeba aby zdać WOS? ah ta matma 15 pkt daje 30 % Edytowane 9 Maj 2008 przez AndrzejSnk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Havoc 8 Napisano 9 Maj 2008 Jesteś pewien...? Z Wosu można było mieć przecież 100punktów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
AndrzejSnk 2 Napisano 9 Maj 2008 Jesteś pewien...? Z Wosu można było mieć przecież 100punktów. na podstawie tak, a na rozszerzeniu max 50 co daje 15 pkt jako 30 % Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Havoc 8 Napisano 9 Maj 2008 Mi o podstawę chodzi Czyli u mnie 30punktów tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Havoc 8 Napisano 14 Maj 2008 Można wejść na ustną z polskiego z planem prezentacji, lekko różniącym się od tego który oddwaliśmy wraz z bibliografią? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 14 Maj 2008 Można wejść na ustną z polskiego z planem prezentacji, lekko różniącym się od tego który oddwaliśmy wraz z bibliografią?Chyba można. Ale dziś byłem w szoku - wybraliśmy się pokopać w piłe na chwilę i rozmawiałem z kuplem, który pol ustny zdawał jakoś na początku tygodnia bodaj. Oblali go (temat omówił wg niego tak, jak chciał czyli bezbłędnie, jedynie w pytaniach się trochę zamotał bo, niby znacznie wykraczały poza opracowaną prezentację) jak i 7 innych osób - i to wszystko jednego dnia, jedna komisja... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Havoc 8 Napisano 14 Maj 2008 Strasz mnie dalej...u mnie z pytaniami w ogóle może być do du*y Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
AndrzejSnk 2 Napisano 15 Maj 2008 (edytowane) polak ustny - 18/20 - żaden wyczyn ale starczy Edytowane 15 Maj 2008 przez AndrzejSnk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 15 Maj 2008 Też tyle miałem 3 lata temu, z tym, że nasz rocznik musiał sam prace pisać. Nie to co teraz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 15 Maj 2008 Odnośnie matury z matematyki http://matura.onet.pl/1487112,informacje.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
AndrzejSnk 2 Napisano 16 Maj 2008 że nasz rocznik musiał sam prace pisać. taa, a świstak siedzi, bo sreberka były kradzione Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 16 Maj 2008 taa, a świstak siedzi, bo sreberka były kradzione Taka prawda niestety. Znam pracę, która już była 6 razy prezentowana Z czego 3 razy w jednej szkole Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Havoc 8 Napisano 16 Maj 2008 polak ustny - 18/20 - żaden wyczyn ale starczy Witam w gronie Taki sam wynik. Wyszło przy pytaniach że nie czytałem Roku 1984 i mi obniżyły kobiety Ale przyjemna komisja, 2 fajne babki z którymi się można było pośmiać i pogadać dobrze. Ogólnie spotkanie przy kawce a nie matura jak dla mnie ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 16 Maj 2008 Witam w gronie Taki sam wynik. Wyszło przy pytaniach że nie czytałem Roku 1984 i mi obniżyły kobiety Ale przyjemna komisja, 2 fajne babki z którymi się można było pośmiać i pogadać dobrze. Ogólnie spotkanie przy kawce a nie matura jak dla mnie ;]cg Ps. A ciacho dali jakieś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
AndrzejSnk 2 Napisano 16 Maj 2008 (edytowane) Taka prawda niestety. Znam pracę, która już była 6 razy prezentowana Z czego 3 razy w jednej szkole pff swoją prace miałeś i dostałeś 18/20? ja się na 3 h przed egazminem zacząłem uczyć... (a dzień wcześniej w ogóle dowiedziałęm sie o czym moja praca jest ) Witam w gronie Taki sam wynik. Wyszło przy pytaniach że nie czytałem Roku 1984 i mi obniżyły kobiety no mi obniżyły bo zle wymiawałem francuskie nazwiska :| Rieux itp i 2 pkt za język poszło ... ale co tam i tak to się wynik do niczego nie liczy w sensie na rekrutacje Edytowane 16 Maj 2008 przez AndrzejSnk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 16 Maj 2008 pff swoją prace miałeś i dostałeś 18/20? ja się na 3 h przed egazminem zacząłem uczyć... (a dzień wcześniej w ogóle dowiedziałęm sie o czym moja praca jest ) Jak się chodzi do szkoły w Zadupiu Dolnym, to za sam fakt przystąpienia do matury pewnie dwali 18pkt. <joke oczywiście > Co nie zmienia faktu, że obecna forma ustej matury z języka polskiego jest przefatalna. Trzeba być inteligentem, żeby takie coś wymyślić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi