Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Czaja

Najlepsze sterowniku do nVIDIA mx440

Rekomendowane odpowiedzi

Mam następujący zestaw

Intel Celeron 1.7 ghz

Kingston ddr ram 768(256+512)

nVIDIA mx440

Potrzebuję najlepszego zestawu sterowników aby mieć jak największą liczbę FPS w Counter-Strike 1.6. Teraz mam ok 60 (na respie) 40 (w akcji) 20 (smoke) 10 (smoke+de_aztec+akcja) 10 (smoke+akcja+de_aztec+demko)

Obecnie używam najnowszych sterowników(nie piszę z domu więc nie powiem jakie :/) Wyłączenie synchronizacji pionowej daje dodatkowe FPS-y ale tylko pozornie. Gra się zacina itp... I tak btw mam monitor Samsung Flatron 17 cali, max częstotliwość odświeżania mogę ustawić na 85 mhz. Wiem, że więcej mhz daje lepsze wyniki w grze. Czy istnieją sterowniki które pozwalają na zwiększenie częstotliwości odświeżania?! Czy może w przypadku mojej wiekowej karty jest to niemożliwe?!

PzDR Czaja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie obecnie sterowniki masz? Przy tym sprzęcie CS powinien Ci śmigać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto Ci takich pierdół o odświeżaniu nawciskał? LOL

Stawiałbym na sprawność płyty głównej ewentualnie dysku. Najnowszy bios, sterowniki do mobo, do tego format C i gre najlepiej wrzuć na C, z tym, że partycja przy XP do 15GB.

Aha...to są pierdoły które niby powinny zwiększyć wydajność.

Ale zamiast kombinować z głupotami zmniejsz po prostu opcje graficzne. Skoro chodzi Ci dobrze a zacina się na dymie itd. Zwyczajnie Ci grafa nie wyrabia, i albo sobie zmień na radzia 9550 (za grosze już się kupi) albo pobaw się grafiką, bo nawet nie napisałeś jakie ustawienia masz.

Edytowane przez Havoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...