Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Speedy

Dysk samsung

Rekomendowane odpowiedzi

witam przed wczoraj tj. 16 kwietnia z rana zostawilem skan komputeram przez Kaspersky'ego.

po przyjsciu ze szkoły i patrze a tu:

ekran jak przy wylaczeniu kompa tzn : tak jak jest napis "trwa zapisywanie ustawień " itd. to jest taki ekran tylko ze bez zadnego napisu tylko jest logo windows xp.

zrobiłem reset kompa i to samo.

Postanowilem popatrzec do biosu. niby się wszystko zgadza pojemnosc 80 gb itd. wszystko OK.

postanowilem przebiac dysk na druga taśme. to samo .

poszedlem do sasiada na dół i podpialem dysk do jego kompa .

Wszedłem na mój komputer i wyskoczył dysk klikam na niego i wyskoczyl komunikat : ten dysk nie jest sformatowany należy go sformatowaći bylo do wuboru OK i anuluj

wszedlem po resecie koma od sasiada do jego biosu i wykrylo normalnie dysk wlaczyl sie windows.

powyskakiwały dymki ze jest nowy sprzed : samsung i jego model..

wszedlem do mojego komputera i nie bylo juz tego dysku wszedlem w manager uwrzadzen i wyskoczylo ze to urzadzenie dziala poprawnie.

wkurzony poszedlem na gore do siebie .

podpialem dysk i patrze a tu 32 GB powierzchni dysku.

wlaczam windowsa to juz tylko sie wlaczylo ladowanie czyli logo i ten niebieski pasek ladujacy sie - tylko to migło i sie komp zresetował.

postanowiłem zrobić format zobaczylem tylko jedna partycje : C a D nie było, nie wiem czemu.

zrobiłem formata gruntownego... (moje wszystkie hasła , dane itd poszły siępaść :() i teraz jestem na dysku 32 gb zamiast 80 :/ i nie wiem co teraz zrobic czy dalo by sie cos z tym zrobic ?

glownie chodzi mi zeby nie dawaćtego do jakiegos serwisu bo mnie za to skasują a funduszami nie dysponuję.

proszę o szybką odpowiedź i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj najpierw usunąć i stworzyć partycje - może to coś pomoże - czy przy uruchomieniu dysk pracuje normalnie, nie słychać dziwnych trzasków?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przestaw zworke na dysku, masz ustawiony Tryb pod win 95 czy co to tam było, że tylko 32GB mogły obsłużyć.

Zworkę znajdziesz obok gniazda zasilania dysku, a jego obudowie powinna być instrukcja. Limit capacity czy jakoś tak. Sprawdź czy właśnie w ten sposób zworka siedzi, jak tak to ją wyjmij albo przestaw w inną pozycję w/g instrukcji, tak aby limitu nie było.

(tylko nie wyjmij tej odpowiadającej za ustawienie master slave)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...