Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Tommy

BBC Inside Sport - Poland football Racism special

Rekomendowane odpowiedzi

Co jest dla Anglików największym polskim problemem przed Euro 2012? Nie brak stadionów, nie fatalna infrastruktura ale... kibice. W materiale telewizji "BBC Inside Sport" przedstawieni są oni jako rasiści i naziści.

http://www.dailymotion.com/video/x500y1_bb...otball-ra_sport

Nie ma to jak krytyka ze strony Anglików, którzy sami są stadionowymi wzorami kibiców... Fajną mamy opinię :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, ale w angli kibole walczą z kibolami o kibicowanie tak? ;] A u nas...? Byle tylko komuś napier*** wiadomo. Poza tym co mnie zszokowało kiedyś, to jak u mnie w klasie paru gości zaczęło pierdzielić o Mein Kampf. 2 dni później wszyscy "już to czytali", do tego wymachiwali łapami na Hi Hitler, rysowali na tablicy w czasie przerw 88 i cała reszta.

Do czego zmierzam...w naszej społeczności, nazizm i rasizm bawi ludzi...dosłownie! Zdają się czerpać przyjemność z tego, że mogą sie powyśmiewać z czarnych, poudawać nazistów, zabawić się w hitlera przykładając 2 palce pod nosem.

Dodam tylko, że to nie tylko przykład, a takich przypadków więcej spotkałem. Najwięcej właśnie wśród pseudo kibiców.

Więc...tak, ja tam się zgadzam z tym materiałem, na pewno jest zbyt ogólny, bo nie można podciągać jednej opinii pod 40mln naród, ale...ale nie zmienia to faktu, że problem istnieje i jeżeli z kibicami z zagranicy nie przyjadą służby porządkowe to może być kiepsko.

Ale jest też druga strona medalu...bilety na Euro 2012 będą zbyt drogie dla większości tych skinheadowych śmieci za przeproszeniem. Tak więc miejmy nadzieję, że posiedzą przed TV zamiast czatować na "innych" ludzi pod stadionem.

Edytowane przez Havoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dla BBC jesteśmy rasistami i nazistami!?!

A nie jestesmy ogolnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...