Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Link64

jaki procek

Rekomendowane odpowiedzi

czesc mam ptanie jaka plyte i jaki procesor kupic do karty graficznej geforce 9800 gtx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy jaki masz w ogóle sprzęt. Mógłbyś napisać jaka płyta główna? Do tak wydajnej graficzki to najwydajniejszy procek oczywiście, więc zależnie od kosztów kieruj się w stronę Core 2 Duo e4400 -> e8200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

glowine bedzie to zestaw

wzamacnicz hiper 650 W,500 gb dysk, pamiec ram 4 gb 800 mhz,karta 9800 gtx,i njalepiej chyba intel core quad 6600 albo nowszy i zeby wprzyszlosci mogl bym obsluzyc SLI na grafice

jaka plyte?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9800GTX? ;/ Jeśli już kupiłeś to zmarnowaleś 200zł bo to tak naprawdę 8800GTS tylko z podniesionymi zegarami... Jeśli chodzi o reszte - jakiej firmy kupujesz pamięci i jakie mają timingi? Co do płyty to nie wiem... ale do Q6600 radziłbym jakąś z lepszym zasilaniem bo stare Quady są dość prądożerne.

Ja jednak radze nie dokupywać drugiej karty do SLI bo to się mija z celem. Chyba, żebyś od razu kupował 2 karty graficzne, ale to też jednak za drogo wychodzi a wydajność miejsza. Jeśli jednak nie będziesz chciał SLI to polecam Abita IP35(-E - jeśli nei zależy Ci na raidzie). Wprawdzie może nie poradzić sobie z Quadem przy extremalnym OC ale do zwykłego powinien wystarczyć. Jeśli jednak myślisz o mocniejszym OC to za trochę więcej można już kupić Asus'a P5K Pro.

Edytowane przez sorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie nie zmarnowalem hhehe kupilem go za 320 S czyli jakies 700 zl

reszte sprzetu kupuje w polsce bo chce miec gwarancje na pozostale podzespoly

polec mi jakies zestaw z 4 gb ram i intel core quad no i plyte glowna

za zestaw nie chcial bym wiecej zaplacic jak jakies 1200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ten wzmacniacz 650W to ..wzmacniacz muzyczny czy miałeś na myśli zasilacz? Bo jeżeli to drugie, utniemy sobie małą pogawędkę na temat zasilania komputera :P Nie wybieraj tracerów, Hyperów czy niewiadomo jeszcze jakiego dziadostwa ;] Bierz markową 500-600tkę. Ale to później.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, można by brać ale rozważ tego OCZa.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16817341010

Mam takie pytanie jedno. Kolega mieszka w stanach czy przywozi sobie te części? Bardzo łatwo znaleźć chętnych na coś z USA i podzielić koszta wysyłki, jeśli Cię to interesuje. Sam bym się załapał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecalbym raczej E8200 i OC niz Q6600 ;) Bylo to juz wiele razy wałkowane na forum - poczytaj sobie :)

Jeśli chodzi o płytę to bierz Foxconna P35A(-S) lub Asusa P5K Pro - spełnią twoje oczekiwania ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było wałkowane wiele razy, ale nigdy nie doszło do wyjaśnienia co jest lepsze ;) Quad bardziej przyszłościowy i ma większy zapas mocy jak ktoś lubi słuchać muzy, grać w 2 gry naraz i do tego nagrywać jeszcze coś na płytkę (czyt. ja ^^). A E8200 ma większą wydajność w grach ;) Jednak ja i tak kupiłbym Q6600 ;)

Foxconn P35A(-S) dobry, tak samo warto brać Abita IP35-E (jeśli nie interesuje Cię RAID) a wyniki w o/c dobijają do 500FSB, a to mobo można już wychaczyć za 220zł ;) Asus'a P5K Pro warto brać bo by podkręcić Quada powyżej 3ghz trzeba miec już to 8 fazowe zasilanie - jednak pamiętaj wtedy, że będziesz i tak musiał kupić chłodzenie za min. 100zł ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...