Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Muzzy

WinFast TV 2000 XP EXPERT - HELP

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Od kilku tygodni stałem się posiadaczem karty TV WinFast TV 2000 XP EXPERT. Wcześniej miałem kartę AVerMediaTV GO 007 (byłem z niej bardzo zadowolony), ale postanowiłem zmienić na coś lepszego. Dlatego zainwestowałem w w/w WinFasta. Wszystko podpiąłem jak należy, zainstalowałem (robiłem format - ponieważ wymieniałem inne podzespoły) i wszystko było by fajnie, gdyby nie 4 problemy z którymi nie mogę sobie poradzić.

1. Rozdzielczość - mając do wyboru wszystkie rozdzielczości jakie serwuje oprogramowanie, mogę nagrywać TYLKO w 720x576!! Jeśli dam mniejszą np. 640x480 to zamiast zmniejszyć klatkę - program nagrywa mi obciętą (skadrowaną)!! Jak mam to rozwiązać??

2. Wyszukiwanie kanałów - wyszukuje mi 4 z 6 możliwych kanałów (łapie tylko TVP2, TVP1, TVN, TV4, nie ma Polsatu, TVP Regionalna). Mam ustawione szukanie Polska, ale to nie pomaga. Wcześniejsza karta TV znajdowała 5/6 kanałów (TV4 nie łapała)

3. Dźwięk w kanałach TV - w znalezionych kanałach nie ma dźwięku tylko jest szum (nie jest to szum wynikły z zakłóceń, ale jakby nie dostroiło). TVP2 i TVP1 mają normalny dźwięk, a TVN i TV4 -szumią.

4. Przy zmianie kanałów oraz rozpoczęciu nagrywania (przycisk REC) słychać 1-sekundowy "trzask", potem dźwięk jest dobry, tylko ten trzask jest niepotrzebny. Pojawia się on tylko przy pracy w profilu TV. Jeśli nagrywam z Composite lub SVideo - ten problem się nie pojawia.

======================

Sprzętowo (wydajnościowo) wszystko jest chyba w normie:

AMD Athlon64 3700+ (2,2GHz)

512MB (400MHz) Kingston RAM

160GB HDD 7200RPM 8MB cache

dźwięk - zintegrowany z płytą

sterowniki do TV najnowsze jakie są dostępne

soft WinFastPVR2

Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

Edytowane przez Muzzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy masz najnowsze sterowniki do tunera, karty dźwiękowej, płyty głównej, itp? (Jak zmieniasz sterownik to najpierw usuń stary za pomocą programu Leadteka) /?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie sterowniki mam aktualne. Nie musiałem nic usuwać ponieważ, od razu zainstalowałem to co potrzeba, a jak usuwać to też wiem - i z tym raczej nie ma problemu. Wina musi leżeć po innej stronie, pytanie - po czyjej? Jak napisałem wyżej, nie jest dla mnie nowością nagrywanie czy obsługa kart TV, potrafię sobie poradzić z prawidłowym podpięciem, instalacja programów, softu itd. ale coś najwidoczniej robię źle :( Nie wiem tylko co?

Edytowane przez Muzzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...