Muzzy 0 Napisano 5 Kwiecień 2008 (edytowane) Witajcie. Od kilku tygodni stałem się posiadaczem karty TV WinFast TV 2000 XP EXPERT. Wcześniej miałem kartę AVerMediaTV GO 007 (byłem z niej bardzo zadowolony), ale postanowiłem zmienić na coś lepszego. Dlatego zainwestowałem w w/w WinFasta. Wszystko podpiąłem jak należy, zainstalowałem (robiłem format - ponieważ wymieniałem inne podzespoły) i wszystko było by fajnie, gdyby nie 4 problemy z którymi nie mogę sobie poradzić. 1. Rozdzielczość - mając do wyboru wszystkie rozdzielczości jakie serwuje oprogramowanie, mogę nagrywać TYLKO w 720x576!! Jeśli dam mniejszą np. 640x480 to zamiast zmniejszyć klatkę - program nagrywa mi obciętą (skadrowaną)!! Jak mam to rozwiązać?? 2. Wyszukiwanie kanałów - wyszukuje mi 4 z 6 możliwych kanałów (łapie tylko TVP2, TVP1, TVN, TV4, nie ma Polsatu, TVP Regionalna). Mam ustawione szukanie Polska, ale to nie pomaga. Wcześniejsza karta TV znajdowała 5/6 kanałów (TV4 nie łapała) 3. Dźwięk w kanałach TV - w znalezionych kanałach nie ma dźwięku tylko jest szum (nie jest to szum wynikły z zakłóceń, ale jakby nie dostroiło). TVP2 i TVP1 mają normalny dźwięk, a TVN i TV4 -szumią. 4. Przy zmianie kanałów oraz rozpoczęciu nagrywania (przycisk REC) słychać 1-sekundowy "trzask", potem dźwięk jest dobry, tylko ten trzask jest niepotrzebny. Pojawia się on tylko przy pracy w profilu TV. Jeśli nagrywam z Composite lub SVideo - ten problem się nie pojawia. ====================== Sprzętowo (wydajnościowo) wszystko jest chyba w normie: AMD Athlon64 3700+ (2,2GHz) 512MB (400MHz) Kingston RAM 160GB HDD 7200RPM 8MB cache dźwięk - zintegrowany z płytą sterowniki do TV najnowsze jakie są dostępne soft WinFastPVR2 Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Edytowane 5 Kwiecień 2008 przez Muzzy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qdi 0 Napisano 6 Kwiecień 2008 Czy masz najnowsze sterowniki do tunera, karty dźwiękowej, płyty głównej, itp? (Jak zmieniasz sterownik to najpierw usuń stary za pomocą programu Leadteka) /? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 0 Napisano 7 Kwiecień 2008 (edytowane) Wszystkie sterowniki mam aktualne. Nie musiałem nic usuwać ponieważ, od razu zainstalowałem to co potrzeba, a jak usuwać to też wiem - i z tym raczej nie ma problemu. Wina musi leżeć po innej stronie, pytanie - po czyjej? Jak napisałem wyżej, nie jest dla mnie nowością nagrywanie czy obsługa kart TV, potrafię sobie poradzić z prawidłowym podpięciem, instalacja programów, softu itd. ale coś najwidoczniej robię źle Nie wiem tylko co? Edytowane 7 Kwiecień 2008 przez Muzzy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach