Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
MANIAK

Drukarka Laserowa Kolor

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie koledzy i ew. koleżanki :D

Piszę w imieniu kolegi, sprawa wygląda tak:

Chce on kupić drukarkę Laserową Kolorową, która ma być jak najtańsza w eksploatacji i jak najtańsza w zakupie. Ponieważ ani on, ani ja nie mamy żadnej orientacji w cenach to kazał mi przyjąć limit jako 1000zł. Ale jeśli trafi się coś za 300 to tym chętniej weźmie :P Aha i oczywiście mowa o sprzęcie nowym :)

Z góry dziękuję za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee... kolorowy laser za 300 zł?... eee... ten... no super ;D

1000 zł to rozsądne min :) i wyboru wielkiego nie ma :)

najtańsza - Samsung CLP-300 - 629 zł... osobiście odradzam...

najtańszy HP - HP Color LaserJet 1600 - 769 zł

no i prawie 1000 zł:

HP Color LaserJet 2600n - poza zadeklarowaną większą eksploatacją miesięczną i interfejsem LAN (można udostępnić bez włączonego kompa :)), nie widzę różnić od 1600n

Minolta MagiColor 2530DL - wyśrubowane parametry... :) No i minolta? Nic więcej nie wiem...

Drukarki HP posiadają takie same tonery, to po pierwsze. Po drugie mają cudowny wynalazek o nazwie chip zliczający - czyli takie coś co jak naliczy ileś tam kartek to mówi wymień toner (jak ktoś jest sprytny i kupi sam proszek, napełni tonery to i tak kicha, dlaczego? bo trzeba jeszcze dokupić chip nowy... :) Wychodzi taniej, ale wg mnie jest to kłopotliwe).

Do minolty nie widzę zamienników (na allegro... więc nie wiem czy na pewno ich nie ma)

Jeżeli nie będziesz kombinować z zamiennikami to porównujesz, która drukarka będzie tańsza w eksploatacji na oryginalnych tonerach (HP czy Minolta)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...