Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Jawtek

GeForce 9300GS

Rekomendowane odpowiedzi

Nvidia planuje poszerzenie dziewiątej serii GeForce'ów o karty z tzw. segmentu value przeznaczonego do najtańszych komputerów. Te karty to GeForce 9300GS oraz 9300GE.

Znane są już zatem wszystkie segmenty serii 9:

High End:

GF 9800GX2

GF 9800GTX

GF 9800GT

Mainstream:

GF 9600GT

Value:

GF 9300GS

GF 9300GE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znana jest specyfikacja tych kart? Będą to odpowiedniki kart 8600GT czy może słabszych (8500 i 8400)? Według mnie troche bezsensu. Ale jeśli wydajność będzie większa a pobór prądu i wydzielana temperatura mniejsza - to dla fanów kompów zasilanych chomikami idealne xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie 9300 mają zastąpić karty z serii 8600/8500.

Teraz typowy zestaw dla laika, proponowany przez hipermarkety będzie pewnie wyglądał tak: Core2Quad Q6600/4Gb Ram/ GF 9300 - megahiperwydajność - tylko w TESCO! :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o Q6600 to to wcale nie jest takie głupie ;) Za 500zł można dostać wersje OEM z gwarancją ;) A za tą cene ma się w sumie E8200 ;) Co według mnie bardziej opłaca się kupić Quada (bardziej przyszłościowy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Real poleca: E8400, 8GB RAM 533MHz, GF 9300GT (tak, tak GT to tylko u nas!), dysk 800GB, płyta (z) gówna - NO NAME. A to wszystko za jedyne 6999,999999(999)PLN!

Karty z serii 9300 mogą być niezłą alternatywą dla 8600GT. Ciekawe jaka będzie cena tych cudeniek...

Edytowane przez Overcloced

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeśli chodzi o Q6600 to to wcale nie jest takie głupie wink.gif Za 500zł można dostać wersje OEM z gwarancją.

Że tak powiem: HĘ???

Wg. Pana Skąpca najtańszy Quad w wersji OEM kosztyuje 692 zł.

A za tą cene ma się w sumie E8200 wink.gif Co według mnie bardziej opłaca się kupić Quada (bardziej przyszłościowy).

Taaak, już widzę te dziesiątki gier obsługujących 4 rdzenie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja widzę białe myszki! I latające słonie! Czego to ja jeszcze dzisiaj nie piłem? Hmm...

Jawtek ma rację. Za parę lat gry będą obsługiwać 100 rdzeni :), zamiast przejmować się marnymi czterema.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jawtek:

Q6600 OEM sprowadzany z anglii na 3 miesięcznej gwarancji OEM - nie wiem dokładnie czy napewno z dobrego źródła ale mniejsza o to :P

A co do opłacalności opisałem to w innym temacie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Q6600 OEM sprowadzany z anglii na 3 miesięcznej gwarancji OEM - nie wiem dokładnie czy napewno z dobrego źródła ale mniejsza o to

GF 9800GX2 chodzą po 100zł!!! Nie wiem czy na pewno ale mniejsza o to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Źle się wyraziłem ^^ Mówiłem że widziałem na allegro nówke Q6600 OEM z 3 miesięczną gwarancją za 500zł przywożone z anglii ;) Przecież nie mówiłbym gdybym tego nie sprawdził ;) A o dobre źródła chodziło mi o to że "nie spadły z ciężarówki" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...