Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
juruś

problem z WinFast TV 2000 XP EXPERT

Rekomendowane odpowiedzi

:mellow: Jak nagram jakiś film i potem go oglądam to gdzieś od połowy jest taka checa ze obraz wyprzedza dźwięk.Może ktoś ma jakieś rozwiązanie problemu???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieje się tak na każdym kodeku? Spróbuj wybrać jakieś inne albo wyłącz je całkowicie i potem skompresuj jakimś innym programem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzieje się tak na każdym kodeku? Spróbuj wybrać jakieś inne albo wyłącz je całkowicie i potem skompresuj jakimś innym programem.

dzieje się tak na każdym kodeku i bez też, im dłuższy film tym bardziej pod koniec widać opóźnienie głosu!

Może ktoś coś wymyśli??????? :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednym z problemów może być soft którego używasz. Poszukaj programu DScaler i sprawdź jak na tym jak będzie działać. Program ma pewne ograniczenia (o ile dobrze się orientuję nie wykorzystuje funkcji nagrywania) ale z obrazem powinno być OK. Poszukaj też nowszej wersji programu którego używasz na wszelki wypadek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jednym z problemów może być soft którego używasz. Poszukaj programu DScaler i sprawdź jak na tym jak będzie działać. Program ma pewne ograniczenia (o ile dobrze się orientuję nie wykorzystuje funkcji nagrywania) ale z obrazem powinno być OK. Poszukaj też nowszej wersji programu którego używasz na wszelki wypadek

Nie wiem czy dobrze się rozumiemy. Otóż mam WinFast 2000Xp Expert i ona przechwytuje sygnał z kabla TV. Jak oglądam TV to wszystko jest OK. Natomiast jeśli za jej pomocą nagram jakąś audycję z tv to potem nieważne czy oglądam to na kompie, czy przegram na płytkę dvd efekt przesunięcia w czasie występuje.Przy krótkim nagraniu go nie ma. Ale im dłuższy plik tym bardziej jest to widoczne.Dodam ,że to występuje tylko na tych filmach "złapanych" przez kartę Win Fast. Gdy oglądam film z dvd albo przegrywam (nerem)jakiś film wszystko jest OK. Mam 2 letni komp. Intel Celeron 3,06Ghz DDRAM 1024,GeForce7300GT. Wiem ,że inni też mieli ? mają? podobne problemy ale nikt im nie odpowiedział. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm....

1. Zdefragmentuj dysk... (np. TYM)

2. Próbowałeś również innych ustawień (jakich dokładnie)?

3. Podaj dokładną konfigurację komputera (jaka karta dźwiękowa)?

4. Jakie masz obciążenie procesora podczas nagrywania?

5. Sterowniki najnowsze do tunera TV, karty dźwiękowej, płyty głównej, itp? Jak zmieniasz sterownik to najpierw usuń stary za pomocą programu Leadteka (jest w linku który podałem)

... Pewno jeszcze coś, ale skleroza nie boli :P

Edytowane przez Nerio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
hmmm....

1. Zdefragmentuj dysk... (np. TYM)

2. Próbowałeś również innych ustawień (jakich dokładnie)?

3. Podaj dokładną konfigurację komputera (jaka karta dźwiękowa)?

4. Jakie masz obciążenie procesora podczas nagrywania?

5. Sterowniki najnowsze do tunera TV, karty dźwiękowej, płyty głównej, itp? Jak zmieniasz sterownik to najpierw usuń stary za pomocą programu Leadteka (jest w linku który podałem)

... Pewno jeszcze coś, ale skleroza nie boli :P

Ok,biorę się do pracy, zrobię defragmentację dysku i wgram nowe sterowniki. O wynikach napiszę. Co do reszty mojego komp. to -płyta MSI PM8M2 VIA P4M800V/VT8237R LGA775, zintegrowana karta muzyczna -Realtek ALC655 6-channel S/W audio codec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś miałem podobnie - co prawda na innej karcie... Powodem był procesor - chodził na 100% podczas nagrania. Zobacz sobie jak Tobie chodzi podczas nagrywania - jak na 100% to znaczy ze słaby procek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja kiedyś miałem podobnie - co prawda na innej karcie... Powodem był procesor - chodził na 100% podczas nagrania. Zobacz sobie jak Tobie chodzi podczas nagrywania - jak na 100% to znaczy ze słaby procek

Dzięki za pomysł ,tylko jeszcze powiedz jak to się sprawdza, w co wchodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za pomysł, tylko jeszcze powiedz jak to się sprawdza, w co wchodzi. Mam WindowsXP

// Edit Nerio:

Nie cytuj sam siebie :)

Edytowane przez Nerio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprościej: Naciśnij Ctr+alt+del uruchomi się menadżer zadań. Zakładka wydajność. Zacznij nagrywać i zobacz jak kondycja procesora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem defragmentację, wgrałem najnowsze sterowniki i dalej to samo. Jeśli chodzi o procesor to jest w granicach 52 - 75 % nie wiem czy to jest dobrze czy nie. Ale kolega powiedział mi ,że nie mam co się dziwić bo zawsze tak się będzie działo. Przy nagrywaniu będzie przesunięcie czasowe. Nie wiem czy on ma rację? Czy jest ktoś kto ma tę kartę tv nagrywa i wszystko jest OK???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno niektórym pomaga zmiana dźwiękówki na normalną na PCI (mniejsze zużycie zasobów). Więcej pomysłów niestety nie mam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może dysknie domaga? Bądź co bądź jednak to wymagajego zużycia, a jak nie to pewnie pamięci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może inaczej... może ta karta jest kiepska , może ją wymienić tylko na jaką??? czy ma ktoś tuner tV którym przechwytuje kanały TV i nagrywa je z dobrą jakością? który może polecić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem coś takiego KLIK. Przejrzyj, może akurat znajdziesz rozwiązanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli masz możliwość wyjmij karte i włóż do innego komputera - wtedy bedziesz miał jasnosc czy to wina ktorego z podzespołów komputera czy tez wina karty lub sterowników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...