Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Xus

toshiba L40 18Z problem z wireless-em

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie kupilem sobie ( w zasadzie zonie) laptopa j/w i mam teraz problem z polaczeniem go do netu. mam Dlink-a dsl G624t w ustawieniach routerach jak wlaczam wifi i sprawdzam tel(N95) to laczy sie normalnie a laptop juz nie chce. wyszukuje sieci znajduje moja ale sie nie laczy. probowalem rowniez przez kabel i tez sie nie laczy. gdzie szukac przyczyny blokowanie neta?? dodal ze laptop ma Viste.

w panelu sterowania jak sprawdzalem to i lan i wifi sa zainstalowane i dzialaja.

na pasku kolo zegara jest ikona "ConfigFree" gdzie polaczenie wireless-a"unavailable"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja raczej szukałbym wstępnie problemu w routerze. Może masz ograniczoną ilość osób które mogą się połączyć, może musisz dopisać MAC karty laptopa w routerze aby połączył...

Czy sieć jest otwarta czy masz uruchomiony może WEP WPA itp...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ustawiam router bez zabezpieczen czy z WEP czy WPA dales jest to samo.

wpisalem ades MAC do routera i caly czas to samo:(

gdzies czytalem ze vista moze to jakos blokowac i ze wylaczenie firewall-a nie wystarczy

Edytowane przez Xus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrestartuj router do ustawiań domyślnych najlepiej i skonfiguruj jedynie to co konieczne - wtedy będziesz miał pewność, że router nie blokuje. Czy na notebooku nie ma włącznika/wyłącznika karty sieciowej? tak ma bardzo wiele modeli. Czy do łączenia używasz jakiego programu dostarczonego przez producenta notebooka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a zapore systemową masz wyłączoną całkowicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok udalo mi sie to zrobic:

podlaczylem lap na kable wszedlem na net scigalem update do visty pozniej sprawdzilem czy cos jeszcze wyszuka znalaz 2 pierwsze to update do LAN a 2 do WIFI scignalem restart i smiga byly male prbolemy ale sie udalo

teraz walcze z sieci bo PC z XP widzi LAP zvista w LAP nie widzi PC:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...