Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
boskov

Standard: Problem z instalacją Windows'a XP SP2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pewien problem z instalacją windowsa xp. Mianowicie chcialem przeprowadzic gruntowny format na laptopie kumpla więc standardowo wszedłem do biosa zmieniłem kolejność butowania wlozylem oryginalna plytke z windowsem xp sp 2 podzielilem na partycje po 20 GB (jako ze mam 40 GB) i gdy juz zaczyna sie formatowac gruntownie (nie "szybkieformatowanie") konkretnie przy 11% przymula i juz nie rusza dalej. Sprobowalem sformatowac szybkim i wszystko ladnie pieknie tylko jak zainstalowalem wszystkie sterowniki i zrestartowalem kompa to on jak juz przejdzie pasek loadowania restartuje sie od nowa jakby mial jakis problem z rozruchem na dysku. Nie wiem czym to moze byc spowodowane ze normalnie nie chce sie sformatowac; czy mozliwe jest zeby jakis np wirus uszkodzil bootsektory (komp nie byl formatowany od nowosci jakies 2 i pol roku)? Z góry dzięki za jakąkolwiek odpowiedź pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprawdopodobniej w tym miejscu jest bad sector. Przeskanuj cay dysk hdd regeneratorem, byćmoże go naprawi, a jeżeli nie to musisz wyciąć te fragment robiąc na nim ukrytą partycję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja miałem coś podobnego ale akurat nie robiłem formata :) tylko na dysku gdzieś, gdzie komp wrzucal pliki tymczasowe był bad sector i jak chciało zapisać to dysk wydał nimiły dźwięk i zawieszał się, hdd regenerator pomógł w 100%, a był tylko 1 bad. Też myślę jak Dex, że problem u Ciebie powinien rozwiązać właśnie hdd reg ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...