Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
jknick

Ban na IRC, zmienne IP

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Mam nadzieje ze chociaz Wy mi pomożecie, bo na wielu "moich" forach sie zawiodłem. Piszą ze: skoro dostales bana to widocznie zasluzyles. I temat Close. Sęk w tym ze to było nieporozumienie, chce nadal móc wchodzic na ten kanał, no ale mam bana. Przy wbijaniu pokazuje sie komunikat:

#xyz.pl unable to join channel (address is banned)
a dodatkowo mod+i. Chciałbym to jakoś odkręcic, dostać sie na kanał. Jak to zrobic? Da sie jakos wejsc na kanał mimo tego bana? Szukałem w googlach ale odpowiedzi nie znalazlem, poza shellem, bmc, ale nie jestem pewien czy dzieki temu bedzie dalo sie wejsc no bo shell zmienia ip(chyba), a ja i tak moge sobie zmnienic bo mam neozdrade, ale to nie pomaga.

Siec to QuakeNet

Pozdrawiam!

Edytowane przez jknick

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc najpierw:

bana dostaje się na kilka różnych sposobów - ustal na co Ty masz bana.

wzór bana: nick!ident@host

ban typu mac!*@* banuje wszystkich uzytkowników z nickiem mac

ban typu *!mac@* banuje wszystkich z identem mac

musisz zobaczyc banliste i sprawdzic do jakiej maski pasujesz ;)

w irssi się to robi za pomocą /bans #kanal w innych sobie musisz poszukać.

Jak już ustalisz co masz nie tak, no spróbuj to zmienić, identa zmienić można bezpośrednio w mircu a przynajmniej emulować go (jakoś tak się tam oszukiwało).

Co do invite only to ja już Ci nic nie poradze, nie masz zaproszenia to sobie nie posiedzisz.

QuakeNet ma jeszcze te specyficzne boty, nie pamiętam jak to było dokładnie ale wydaje mi się, że można banować ludzi zalogowanych jako ktośtam. Lepiej więc przed tym się nie logować (ale pewien tam nie jestem, poczytaj sobie dokumentacje jak funkcjonują te boty to będziesz wiedział).

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn pojawił mi sie taki komunikat przy zbanowaniu:

MÓJnick sets mode: +i

-

Local host: XXXX.neoplus.adsl.tpnet.pl (83.28.XXX.XX)

-

* You were baned from #xxxxx.pl by ADMnick (wypier***)

czy cos w tym stylu.

na reszte pytan postaram sie niedlugo odpowiedziec, thx za zainteresowanie

-------------------------------

a nie dało by sie jakos wejsc na kanał przez www? Np przez stronke http://anonymouse.org/anonwww.html

Edytowane przez jknick

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz mi na PW nazwę kanału albo tutaj, ja się tam rozejrzę i dam znać co robić z tym dalej. Bez maski bana nic nie zdziałamy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli masz dobrego kolege to zawsze mógłbyś też załatwić to przez przekierowanie proxy ;) ustawia się to z tego co pamiętam nie najciężej, ale ktoś musi mieć server swój bo jak przez zwykłego kompa to jest niewygodnie raczej ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zawsze można się z kimś dogadać żeby bmc dał :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...