Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
syaoran-kun

Guild Wars

Rekomendowane odpowiedzi

Piszcie co myslicie o GW ja gram od dluzszego czasu i jest spoko ale ostatnio sie na WoWa przezucilem i coraz mniej gram w GW ale piszcie piszcie heh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem w samą podstawe bez dodatków. Na początku jest sympatyczne, questy, ladna oprawa graficzna, fajnie sie grało. Ale kiedy doszedłem do połowy świata gry okazało sie ze mam juz broń ( młot ) ktora zadaje maksymalne dmg :huh: troche dziwne. Moze w dodatkach to naprawili, bo to bez sensu miec to juz w polowie gry. Na dluzsza mete gra jest okropnie liniowa i tak naprawde to mało ma wspolnego z MMORPG, bardziej przypomina RPG w wersji online w trybie cooperative. Nie mowie ze gra jest zła, jest dobra i np pojedynki pvp czy gvg naprawde moga dac duzo zoabawy. Ale w moim przekonaniu nie ma tego co prawdziwy mmorpg powinien miec. A mianowicie dawac graczowi wolnosc.

Natomiast wielkim plusem jest brak abonamentu :) przynajmniej za moich czasów nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I nadal niema abonamentu ;) ale co do reszty się zgadzam, poza tym maksymalny jest 20 lvl, który idzie zrobić w 2 tygodnie, a nawet szybciej. I od tego czasu zaczyna się powiedzmy nowy etap gry, bo postacie na tym lvl mają trochę szersze pole do popisu, bo mogą chozdzić po innych lokacjach i takie tam. Ale ogólnie to poprostu mnie to nudzi :P Ja poprostu polecam WoWa ;)

Do Xardasa - Wiem, że się powtarzam i wiedz, że to powtarzać będę jeszcze często :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w sumie miałem przyjemność pograć tylko chwilę i to postacią na najwyższym poziomie... Wiele rzeczy bardzo mi się podoba np: dobra grafika nie wykorzystująca dużych wymagań, brak abonamentu, mapka do rysowania taktyki, mnóstwo skilli, fabuła, walka o terytorium... Jest też kilka rzeczy, które drażnią mnie i przemawiają za tym, żeby nie kupować GW: głowny problem to ten 20lvl, kolejne to śmieszne Dibalowate kupowanie pomocników-npc do wykonywania misji, chaos na polu bitwy, walka gildi może trwać straaaaaasznie długo. No a przede wszystkim ten straszny nacisk na PvP...

Ogólnie dałbym 3+/5 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie będe gnoił gry w którą zagrywałem noce hehe ale tryb fabularny jest dość rozwinięty tak że gra sie nie nudzi a jak masz jakegis kumpla to fajnie sie gra ja nie mialem takiego lukusu bu w mojej okolicy nikt GW nie tyka i pewnie nie wie co to jest a wo WoWie to juz nie ma co mówic kazdego odstrasza abonament alebo laaaaaagi na privach. A noi w gw polskie sewrvy i gra po polsku co i tak robi najpopularniejszego MMO w polsce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czemu, ale chyba nigdy nie przekonam się do spolszczonych MMO :P Zawsze wolałem sobie pykać po angielsku.

Poza tym na prywatnych serverach WoW nie wypada tak źle. Lagi niweluje się dobrym sprzętem. Większość bugów też jest do naprawienia, a jeśli ktoś nie ma kasy, żeby płacić comiesięczny abonament to dobry prywatny serwer jest chyba lepszą alternatywą niż np.: porzucenie myśli o WoWie, a rzuceniu się w wir Tibii... -,-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra dobra ja tez wole gry w orginale ale mowie ze tam gdize ja mieszkam to ludzie zrarzają sie nawet sciąganiem updateów. Wiem sam gram na jednym( tak sobie sie zarejstrowalem aby zobaczyc roznice) Mangos TBC sie zwie i jest 6 co do najlepszych servow w polsce i serio to nawet sie fajniue gra ale czasami lagi potrafią zrazic;D ale scena emulacji WoWa wciąrz sie rozwija chociaz ja jestem zwolennikem glabala:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tu cię zaskoczę, bo ja jestem zwolennikiem serverów prywatnych - szczególnie tych z klimatem RPG :) Jednak sami polacy na serwerze to co innego niż wielojęzyczny global :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak to jest 1;1 ale stary na privach caly czas sa jakies zwieszki updatey corea itp. a na glopcu to ma ci dzialac i tyle no ja wiem ze privy sa za darmo i polakow w ciul ale na globach masz pewnosc ze jak siadasz do kompa to ciupiesz a nie czekasz jak oni cos tam zrobia:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja stawiam głównie na rozrywkę. Dawno już minął czas kiedy gra była dla mnie tylko biciem lvli. Naprawdę wolę sobie poczkać aż serwer stanie i poklimacić z garstką dobrze znanych mi osób niż "lolować, rotfl'ować" czy Bóg wie jak jeszcze lamić na globie gdzie prawie każdy jest dla mnie panem X.

To oczywiście jest tylko mój pogląd na tę sprawę :) Każdy może mieć inne zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem ja tam wole na globcu ale i tak coraz wiecej czasu spedzam na GTWoWie hehe moim taurenem (Hordziak a jakze)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...