Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
xxXToMiXxx

Asus GF 8500GT Silent 256MB HDTV/DVI/HDCP !

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie o to czy daloby rade ta karte wymienioną w opsie podkręcić (do 512MB na przykład)?? bo w zaawansowanych wlaściwościach karty pisze tak: Całkowita dostępna pamięć graficzna 1023MB Dedykowana pamięć wideo 256MB Systemowa pamięć wideo 0 MB Udostępniona pamięć systemowa 767 MB!! Da rade jakoś to zrobic ?? jesli tak to prosze o pomoc i z góry dziękuje !! :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Mozecie także napisać co sądzicie o tej karcie graficznej !!! xD

Edytowane przez xxXToMiXxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie da się podkręcić w ten sposób. 256MB to ilość pamięci, którą karta posiada na pokłądzie (która jest wbudowana). Reszta to miejsce na pamięci RAM.

Jedyne co mozesz podkręcić w swojej karcie to tatkowanie rdzenia i pamięci - robisz to za pomocą programu RivaTuner lub po prostu w sterownikach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy podkręcanie takiej karty ma sens i to jeszcze przy chłodzeniu pasywnym... Ale zawsze to parę FPS'ów więcej.:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze takie pytanie czy po uzyciu RivaTuner musze go uruchamiac po kazdy starcie windowsa czy moge go usunąć ?? bo na Viście jest blokada i musze robic za kazdym razem zezwal na otwarcie tego programu :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wynik z 3dmark mialem 6420 to dobrze czy zle bo nie wiem ?? !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy w którym :P Jeśli 2006 to całkiem niezły wynik, choć niemożliwy do osiągnięcia na 8500GT!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam 2005 :P xD a trzeba riva tuner uruchamiac przy starcie systemu ?? !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a z 3dmark06 moj wynik to 2380 to raczej slaby winik no nie ??:(

A mogłbyś opisać jak się używa tego coolbits bo ja się na tym nie znam i nie wiem co mam robić ?? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

edytuj wcześniejszy post zamiast dodwać drugi.

już ci mówię. Sciągasz plik exe. gdy go uruchomisz to podajesz ścieżkę, gdzie ma się on wypoakować. Przechodzis do folderu setup i tam masz plik coolbits_forceware. uruchamiasz go i do rejestru dodaje się informacja pewna.

teraz klikasz prawym przyciskiem na pulpicie, własnicowsci, ostantia zakładka, zaawansowane, karta graficzna i ukazuje ci sie panel nvidii. Bedziesz tam miał zakładkę do podkręcania. Co robić z suwakami juz chyba wiesz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wynik w 3DM 06 - 2380 to faktycznie słaby wynik, choć nie ma się co dziwić - 8500GT to nie jest supergrafa :)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MILANS ^^ nie moge zrobic tak jak napisales poniewaz mam viste wiec napsiz jak zrobic w viscie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To poszukaj w panelu sterowania - panelu nvidii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i wchodze w panel nvidii i mam tak okienko i ustwienie 3d widieo i telewizja i wysiwatlanei nei ma tytaj nic do podkrecenia karty !! ?? x(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
no i wchodze w panel nvidii i mam tak okienko i ustwienie 3d widieo i telewizja i wysiwatlanei nei ma tytaj nic do podkrecenia karty !! ?? x(
i jeszcze takie pytanie jaka ustawic czestotliwosc wyswitlania 60hz ?? czy 75hz w monitorze ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

75Hz jest teoretycznie bardziej przyjazne dla oczu, ale w praktyce nie ma róźnicy. Ważne żeby obraz "zajmował cały monitor". :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
bo na Viście jest blokada i musze robic za kazdym razem zezwal na otwarcie tego programu :/

Czy przypadkiem nie masz włączonej ochrony rodzicielskiej? Podaj komunikat jaki Ci wyskakuje.

75Hz jest teoretycznie bardziej przyjazne dla oczu, ale w praktyce nie ma róźnicy.

Moim zdaniem jest :) Cięzko mi opisać różnice ale przygladac sie w monitor na 65 można dostrzec (prawie niewidoczne) przewijajace sie pasy ... ( przynajmniej na moim moinitorze)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...