Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Speedy

Więcej wiatraków niż dwa?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam chciałem spytać czy da się podpiąć więcej niż dwa wiadtaki do kompa tzn do plyty glownej. mam na niej tylko 2 wejscia na wiatraki. i mam do nich podpiete : wiatrak procesorowy i wiatrak przykrecony do tylnej sciany ubudowy ale chciałem podpiąć wiatrak , który odprowadza ciepłe powietrze. prosze o jakieś porady

z góry dziękuję i pozdrawiam.

///Edit.

znalazłem takie coś: http://allegro.pl/item313203614_rozdzielac...orow_tanio.html czy jest to dobre ? ;) napipszcie swoje opinie.

Edytowane przez Speedy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie każdy wiatrak można podpiąć pod zasilanie od tej wtyczki. Można kupić właśnie taką przejściówkę jednak trzeba się liczyć z tym, że wiatraki na obudowie nie będą miały kontrolowania prędkości przez płyte ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba nie da sie zrobic jak mam 2 wejscia na mother boardzie na wentyle zeby byly jakies przelaczki ? "złodziejki"??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko i wyłącznie pod zwykłe napięcia do zasilacza, do połączeń z płytą już nic nie zrobisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok , Dzieki

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam; są w sklepach i na aukcjach dostępne rozgałęźniki 3 i 4 pin, umożliwiające podłączenie więcej niż jeden wentylator do jednego gniazda. Ale regulacja będzie wspólna dla obydwóch wentylatorów, czyli nie będziesz mógł regulować obrotów wentylatorów każdego z osobna. Ale z doświadczenia wiem że taka regulacja nie będzie ci potrzebna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...