Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Nerio

PC-Audio - Kolumny itp.

Rekomendowane odpowiedzi

Wątpię, żebyś wytrzymał prawdziwe 60W dłuższą chwilę :P... Do normalnego słuchania już dość głośnego 20W w RMS na kolumnę wystarczy :)

Rada na przyszłość - nie podkręcaj potencjometru na max zaraz jak zaczną kolumny grać bo zawieszenie albo głośniki mogą tego nie wytrzymać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musze przyznań stan superowy - zewnętrzny :) Mam nadzieję, że do pt/sb będzie już ci to wszystko grało :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glosniczki biedne stoja... http://img152.imageshack.us/img152/5854/speakerssp7.jpg

Caloksztalt (duzo wazy i niestety nie do konca ostre): http://img371.imageshack.us/img371/4409/dscf0487hm8.jpg

Okablowanie wylecialo ze stanow 2. listopada wiec lada dzien powinno byc u mnie. Mysle, ze bedzie juz jutro, ale i tak mnie w domu caly dzien nie bedzie. Wytrzymalem juz tyle czasu, wytrzymam i te pare dni :)

Edytowane przez darek_dade

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko się ładnie prezentuje :) Ironia losu - kabelków zabrakło :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sa przewody, przyszly wczoraj, spoznilem sie po dziewczyne, zeby to wszystko podlaczyc i chociaz chwile posluchac :) Jestem pod wrazeniem, glosniki graja przepieknie, mysle ze jeszcze lepiej niz u tego kolesia, od ktorego je kupowalem. Muzyka brzmi magicznie, o wiele lepiej niz na glosnikach komputerowych, z reszta w ogole nie ma porownania. Dzwiek jest niesamowicie czysty i nie klujacy w uszy, mozna sluchac i sluchac. Bas jest taki jaki byc powinien, moj niepokoj okazal sie niepotrzebny.

Dzieki za pomoc przy wyborze sprzetu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drobiazg :) Ty się cieszysz to i mi jest miło :) Jedno jest pewne - na tym nie poprzestaniesz :P Za jakiś czas będziesz chciał coś zmienić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pieknie w pyte, pieknie!

Pierdyknal mi jeden kanal we wzmacniaczu. Slucham sobie pewnego dnia muzyki a tu nagle jeden glosnik przestaje grac. Sprawdzilem przewody, upewnilem sie czy ty glosnik czy wzmacniacz, wyszlo na to ze wzmacniacz (wyjscie sluchawkowe w przedwzmacniaczu ma dwa dzialajace kanaly). Glosnik podlaczony pod prawy kanal zupelnie nie daje po sobie oznakow zycia, nie szumi ani troche przy bardzo wysokiej glosnosci. I co ja mam teraz robic? :(

PS

Juz nie wspominam o tym ze odtwarzacz cd odmowil posluszenstwa po 2 tygodniach uzytkowania - to jestem jednak w stanie przebolec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, że sprawdziłeś podłączając na opak kolumny do kanału lewego - kolumna prawa, do kanału prawego - kolumna lewa. W ten sposób druga kolumna powinna zacząć grać. Przypomnij modele przedwzmacniacza i końcówki mocy...

Jeżeli to końcówka mocy to trzeba będzie wymienić końcówkę mocy tego kanału, który nie gra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rozumiem, że sprawdziłeś podłączając na opak kolumny do kanału lewego - kolumna prawa, do kanału prawego - kolumna lewa. W ten sposób druga kolumna powinna zacząć grać. Przypomnij modele przedwzmacniacza i końcówki mocy...

Jeżeli to końcówka mocy to trzeba będzie wymienić końcówkę mocy tego kanału, który nie gra...

rotel rb-970bx (wzmacniacz) i rotel rc-970bx (przedwzmacniacz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spojrzałem... nie ma na 2 pary kolumn... więc jedynie oddać w dobre ręce, żeby to naprawić.

Sprawdzałeś tak jak podałem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisalem przeca, ze to nie kolumny. W weekend rozkrece te maszyne i zobacze co w trawie piszczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezpiecznik poszedl :)

Poprzedni wlasciciel wymienial juz je i w miejsce 8-amperowych wstawil 1-amperowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no cóż... mistrzów nie brakuje :P... Byleby Ci dalej dobrze służyło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...