Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Nerio

PC-Audio - odtwarzacze

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

No i oto 2 topic poświęcony PC-Audio. Tym razem tematem są wszelkiego rodzaju odtwarzacze komputerowe.

O czym będziemy dyskutować? Skoro zmierzamy w stronę bezkompromisowej jakości dźwięku z naszego blaszaka to dyskusja będzie na temat dostępnych, darmowych (płatnych rzadziej) odtwarzaczy audio. Który jest lepszy? Czy można jeszcze bardziej, w jakiś sposób poprawić jakość dźwięku (wszelkiego rodzaju wtyczki itp.)?

Liczę na was! Mam nadzieję, że powstanie bardzo bogata skarbnica wiedzy na ten temat :)

Mała prośba, aby już na początku wprowadzić jakiś porządek na początku każdego postu (opinia, coś o pluginie, etc.) na temat danego odtwarzacza pisać coś takiego:

[nazwa odtwarzacza]

-------------------------

TREŚĆ

czyli np.

[foobar2000]

--------------------

Jest to....

P.S. Z czasem naskrobię coś więcej...

Edytowane przez Nerio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Winamp v5.52

Polecam ściągnięcie nowego winampa. Z nowości mamy w nim okno ze zdjęciem okładki płyty - jeśli taka jest w ogóle dostępna. Oczywiście nie różni się specjalnie od wcześniejszych wersji Winampów. Polecam jednak zainstalowanie plugina "Dynamic Library", dzięki któremu możemy załadować zały folder z mp3 i przeglądać je dowoli, miłe ułatwienie gdy słucha się muzki 6 h na dziennie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[foobar2000]

-------------------------

A ja polecam Ci spróbować najnowszego foobara2000 0.9.5.1. Udogodnienia, o których mówisz masz w standardzie :) Do tego np. za pomocą wtyczek Columns UI, UI Panels, ... , możesz różne cuda wyczyniać (ja jestem minimalistą -> mój foobar2000 (Columns UI)) np. takie KLIK

Do tego dochodzi lepsza jakość dźwięku, większe możliwości jeszcze poprawy jakości (ale to trzeba mieć cały tor audio na wysokim poziomie, żeby różnice były słyszalne w niektórych wypadkach... )

Edytowane przez Nerio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...