Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
sorek

Windows Vista Ultimate 64bit - problem z instalacją

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z instalacją wymienionej w temacie wersji kolejnego wirusa od MicroShitu ;) Mianowicie, mam płytke z systemem (trudno się domyślić, nie? ;) ) i gdy odpalam go z boota, ładuje się, pojawia się tło ekraniku instalowania i... umiera. Poprostu stoi, nic się nie rusz, CDR, dysk nic. Można ruszać myszką oraz mrugać diodami na klawiaturze (np. NumLockiem). Można tak czekać 30min. raz udało mi się przypadkowo coś nacisnąć i instalacja poszła dalej, jednak zaraz się zawiesiła. Potem bez naciskania udalo mi się doczekać do momętu aż się samo pojawi. Jednak instalator chodzi strasznie wolno! Czasem po naciśnięciu dalej trzeba odczekać kilka min. Jednak nie to jest najważniejsze.

 

Po dosc długim oczekiwaniu, udało mi się dojść do zainstalowania systemu. Trwalo to długo, ale podczas 2 kroku (rozpakowywania czegośtam) i gdy jest 100% tego kroku to... blue screen ;/

 

Myślałęm, że sie zabije. Podobnie bylo gdy włożyłem płytke 32bitową od Visty Home Basic i sytuacja jest identyczna.

 

Sprzęt jak w podpisie.

 

Jakby ktoś się znał na tej czarnej magii to prosze o odpowiedzenie ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

a pamięci sprawdzałeś? z innymi systemami chodzi wszystko dobrze?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wszystko dzialało jak należy. Linux wersja 64bitowa, MemTest, odkręciłem nawet kompa ale nie pomogło. System instalacji poprostu działa strasznie wooolno! Na IC2D którego okazje miałem składać wszystko działało jak należy. Nie wiem od czego to może być...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Możliwe, że masz starą instalkę (płyta z instalką Windowsem jest w wersji kapryśnej)... Postaraj się załatwić nowszą

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Niestety, problem pojawia się też w wersji Home Basic które jest na innej płycie. Zbieg okoliczności? Może... ja może poczekam, aż wyjdzie Vista wraz z SP1 - wtedy problem może zostać rozwiązany.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Niestety, problem pojawia się też w wersji Home Basic które jest na innej płycie. Zbieg okoliczności? Może... ja może poczekam, aż wyjdzie Vista wraz z SP1 - wtedy problem może zostać rozwiązany.

 

 

Otóż mam ten sam problem . Mam athlona X2 4200+ 64Bit. Zassalem z neta wersje Vista Ultimate 64Bit SP1 PL . Widac nawet SP1 nie pomaga :/

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Odkryłem co to bylo. Vista widać nie radzi sobie z 3gb pamięci. Na 4gb, 2gb i 1gb może instalować ale na 3gb nawet się nie uruchomi ;/

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mam to samo tylko że u mnie jest tak że zainstalowałem Viste, i w chwili wyjęcia płyty z instalacją pojawia się Blue screen z błędem 0 0000007. Mam 8 gb ram. Co robić ?? Tryb awaryjny nie działa bo przy właczaniu windowsa pojawia sie wlasnie ten ulubiony przez nas niebieski ekran. Jeżeli mozecie to pomóżcie. Dzięki z góry.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...