Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
wchilinski

Wybór pamięci

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym kupic 2GB Ram DDR2 800MHz , tylko zastanawiam sie czy kupic w jednej kości czy w dualu . Prosze o rade :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na chwile obecną do komputerów średniej klasy bardziej opłaca się brać moduły 2x1GB.

Z takich tanszych polecam A-DATA 800 CL5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeśli jednak planujesz podkręcać to obecnie najlepsze i najtańsze są: http://www.apollo.pl/store/show_detail/23199

Sam je niedawno kupiłem, naprawdę świetne ;)

Podane przez kolegę wyżej pamięci naprawdę wymiatają. Spokojnie wytrzymują taktowanie Dual Core'a E2160 na 3GHz. Brać w ciemno!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patriot LLK ? chyba kpicie :/ Te pamięci są przereklamowane. To samo w niższej cenie otrzymujesz kupując A-DATA value 800 CL5 za 130 zł.

Ja bym brał albo te a-daty októreych wspominałem albo nieco droższe A-DATA vitesta extreme edition 800 cl4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że kolega jest fanem A-DATA ;)

Sam mam te Patrioty LLK (patrz sygnatura) - i mogę naprawdę z czystym sumieniem polecić. Jeśli planujesz podkręcanie warto odrobinkę dopłacić do CL4. 2x1 Gb to faktycznie lepsze rozwiązanie niż pojedyncza kość - dostęp do pamięci jest wtedy szybszy (o ile pamięć pracuje w trybie Dual Channel).

Za cenę do 200zł - Patriot, OCZ, GeIL - a jesli nie planujesz podkrecania to styknie ci GoodRam czy Kingston :)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jestem fanem niczego. po postu przez ręce przeszło juz wiele sprzętu, poczytało się wile opinii i na tej podstawie staram się dzielić swoją wiedzą z innymi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...