Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
GhostRider27077

GTA San Andreas i problem z obrazem.

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem zielony jeśli chodzi o komputery,więc postanowiłem zwrócić się do Was.Jestem szczęśliwym posiadaczem Athlon 3200 + S939 ,1GB ram DDR 1 ,Asus Radeon X1600 Pro 256MB.Wersja sterowników to 7,5 bez Catalyst Control Center.I mianowicie gdy minimalizuje wyżej napisaną grę obraz całkowicie zmienia kolory.Niestety nie mogłem uchwycić frapsem minimalizacji gdyż trwa ona 1 sec może 2 ;) .Ale za to gdy robię frapsem zdjęcia w grze,to mi wychodzą jak przy minimalizacji ;) .Oto link: http://img207.imageshack.us/my.php?image=g...10260015km5.jpg .Prosiłbym o odpowiedź :D .

EDIT

Dziś gdy nagrałem filmik z GTA obraz był taki sam jak na screenie.Zauważyłem że ten przypadek obejmuje tylko GTA ,gdyż w NFS ProStreet tego problemu nie ma.Najwyżej są w WMP takie kolorowe pasy na ekranie ale to znika w WMM.Wcześniej nic takiego mi się nie działo. :P

Edytowane przez GhostRider27077

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponowałbym Ci zmianę sterowników. Skorzystaj może ze sterowników Omegi, są one dedykowane do gier i potrafią więcej wyciągnac z kart graf.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już sciągam sterowniki.Mam nadzijeę ze to coś da.A co myślisz o wyczyszczeniu kompa? :rolleyes:

EDIT

Dzięki Ci bardzo.Zadziałało.Chociaż bład z "pasami" nadal jest.Gdyby ktoś mogł coś poradzić i na to ,byłbym wdzięczny! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie za bardzo rozumiem o co chodzi Ci z tymi pasami ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie moge niestety tego uchwycić,bo print screen nie pokazuje tego a fraps nie dział w systemie.Mam filmik z SA odtwarzam i od dołu ekranu do połowy lub mniej sięgają takie kolorowe paski nie grubsze niż 3 mm.Jest to niewątpliwie mały problem,choc denerwujący. :( Warto nadmienić że się to pokazuje tylko jak otwarzam filmiki z gier,a tym samym z frapsa.Moze to ten program tak robi? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki masz zasilacz ? czy twoja karta wymaga dodatkowego zasilania ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu mnie masz-Take Me(Boże co za nazwa)350.Wymieniono mi go w serwisie gdy mój stary zasilacz krótko mówiąc padł.Mówiono mi że słaby ale chciałem się wstrzymać trochę z kupnem nowego. :D

EDIT

Problem można powiedzieć nie istnieje ponieważ,gdy kolega podesłał mi Frapsa wersję 2.5 problem znikł kosztem tandetnego obrazu.Zapytałem się kolegi o ten problem (innego),to wyjawił mi że ma ten sam problem z tą samą wersją.Mam nadzieję że wersja 2.9.4 (chyba jakoś tak) będzie lepsza ;) .

PS. MILANS a co z tym zasilaczem?Coś nie tak ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ale często bywa tak, że z powodu nieodpowiedniego zasilania karty dzieją sie takie cyrki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha.Ale zasilacz spokojnie starcza dla komputera?Pytam,bo kolega mówił że ten zasilacz troszku niedomaga. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiesz.. ten zasilacz jest tak beznadziejny ze sama nazwa zmusza do jego kupowania. Tanie zasilacze mają małą ilośc filtrów i zabezpieczeń dlatego w razie gdyby coś sie działo nie tak, może sie spalic pociagajac za soba poł komputera. Lepiej zainwestować w coś bardziej markowego - niekoniecznie mocniejszego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

że jest lipny to mi już mówiono,nawet ja to wiem.Czyli mówisz że może się coś przez niego schrzanić tak?Na razie nie mam forsy więc jakbyś mógł podać coś dobrego i mocnego zarazem to byłbym wdzięczny ;)

EDIT

Niestety teraz to sobie uświadomiłem że jest to offtopic.Przepraszam :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...