Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
sorek

Pytanie o Dual z DDR2 - 2 różne pamięci

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pewien dylemat. Otóż, posiadam pamięci wymienione w opisie. Jestem z nich zadowolony jednak to tylko 1gb. Chciałym jednak kupić 2gb w dualu z jakiejś innej firmy. A te ewentualnie wykorzystać gdzie indziej, lub, co bardziej nie interesuje, dać w dualu z nowszymi pamięciami które kupie. I teraz mam pytanie, czy dual będzie dzialał jeśli w jednym kanale będą moje Corsair a w drugim np. OCZ'e albo Patrioty? Czy jak będzie 3gb to XP (choć słyszalem tak) bezproblemowo to obsłuży. Czy wydajność będzie mniejsza i czy musze kupić pamięci też Corsair z identycznymi ustawieniami tlyko 2x 1gb. Czy te pamięci będą współpracować? Bo nie chce pozbywać się moich obecnych pamięci a 3gb to zawsze więcej niż 2gb ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaleca sie nie mieszać kości różnego typu. najlepiej jakbys sprzedał to co masz i kupił sobie 3 nowe kosci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee, ale jak będę miał 3 kości to mi raczej nie pójdą w dualu ;] Pytam tylko czy mi to pójdzie w dualu i czy wydajność (może będzie słabsza) ale i tak do przeżycia? ;) Bo ze sprzedaż moich kości jest w sumie bezsensowna, sprzedam je góra za 80zł ale to i tak wątpliwe ;) Dlatego chciałbym dokupić do nich te 2gb tylko innej firmy. Jest to możliwe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 kosci równiez bedą działąc w trybie dual chanel :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to w takim razie co powinienem zrobić? Jak juz mówiłem nie chce sprzedawać moich pamięci i chciałbym je wykorzystać. Jakie kości powinienem dokupić by dual chanel działał? Możecie coś polecić?

Edit:

http://allegro.pl/item298679980_corsair_tw...ercl_gwar_.html - a z takimi pamięciami moje będą dobrze współpracować? W sumie identyczne tylko mają większą pojemność.

Edytowane przez sorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...