Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
GhostRider27077

Co wymienić w moim kompie by grało się lepiej?

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie mam takiego kompa:AMD Athlon 64 3200+ 2.01 GHZ,płytę główną Gigabyte GA-K8NF-9(Socket 939) ,1GB Ramu,karte graficzną Ati Radeon X1600Pro i do tego zasilacz Take Me 350V(trochę słaby).Obecnie zastanawiam się nad wymianą podzespołów .Co moglibyście mi w tej sytuacji poradzić? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fundusze,no cóż trudna sprawa ale mysle ze w lutym bede mial ok.700-800a jak jescze z miesiac poczekam to wiecej.Dzięks za odpowiedz.Kompa ma byc do gier,jakby sie ktoś pytał xD.Pozdro

Edytowane przez GhostRider27077

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 rzeczy: proc, pamięci i karta, a niestety podczas upgradu proca trzeba też kupić zupełnie inną płytę główną oraz pamięci pod DDr2 ;)

Proc: AMD Athlon 4000/4200+ - nie wiem czy model 4000+ x2 znajdziesz jeszcze pod ten socket

Mobo: Abit KN9 z nforce 4; jak nie potrzebujeszp odkręcać to weź jakiegoś Gigabyta ;)

Pamięci: 2gb; najlepiej najtańsze, jeśli zależy Ci na podkręcaniu to poszukaj opinii o lepszych ;)

Karta: w tym miejscu trzeba się zastanowić ile Ci zostalo funduszy, myślę że taką kartą do grania będzie Palit 8600GT Sonic+ za ok. 360zł. Wszystko zależy od twoich środków bo upgrade konta Ci się przyda, na przyszłość ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorek dzięks za odp. to po pierwsze .Po drugie znalazłem proc 4200+ do mojej płytki.Raczej nie będę podkręcał więc odpada ta opcja :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybys jakimś cudem zyskał dodatkowe 200zł i miał w sumie ok 1000 to byłoby już naprawdę nieźle i pokusiłbym się o złożenie czegos pod Intela.

Pentium Dual Core E2140 - ok 215zł

Abit IP-35E - ok 300zł

Pamięci - np Kingston 2x1 gb 667/CL5 - 120zł (skoro nie zamierzasz podkrecac...)

GF 8600GT Palit Sonic + - ok 320zł

Razem ok 950zł

Byłbys zachwycony :)

Bałbym sie jeszcze troche o zasiłkę, ale to tylko propozycja - jak by cos to pytaj!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję, że te 800zł to nie licząc sprzedaży obecnego konfigu? Jeżeli tak to spokojnie 300zł jeszcze się wyciagnie, i wtedy do zestawu Jawtek'a dołożysz jeszcze Chefa 350AP-AA czy jakoś tak ;] W każdym razie wystarczy na pewno, na tym obecnym PSU nie próbuj nawet odpalać takich konfigów...szkoda 1000zł ;)

p.s. osobiście bym dołożył 30zł do DC e2160 ;) Pomożemy Ci podkręcić ;) To nie będzie żaden wysiłek a wydajność +50% za free na boxie.

zamieniłbym też ramy na jakiegolwiek byle 800MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oh, zupełnie nie pomyślałem o sprzedazy obecnych podzespołów. Wtedy faktycznie E2160 ma sens, podobnie jak szybsze pamięci i zasiłka. Starczy spokojnie.

Sam ma Chiefteca 400W i jestem w 100% zadowolony, a i 350 to twojego zestawu styknie.

I nie myśl sobie "mam juz zasilacz 350W po co mam dopłacać?'' - takie myślenie zazwyczaj kończy sie dymem unoszącym się znad kompa :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A największy sens ma odkopywanie tematów sprzed 1,5 miesiąca!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nerio moze to nie ma sensu,ale przynajmniej wiem co i jak :P

A tak w ogóle to wolę poczekać rok może więcej ,ponieważ mój stary komp nawet jeszce półtora roku nie ma.Więc nogliby się moi starsi czegoś przyczepić,że trwonie nasze kochane polskie złote :mellow: .A zestaw jest w porzo,proc jest przy moim obecnym koncie wymarzony,słyszałem że podkręca się o więcej niż 50 % więc wynik jest extra.Gdy znajdę cos dobrego to kupie tak żeby przez przynajmniej nastepny rok nie wymieniać all częśći.A teraz zbieram na coś lepszego

PS :Chodzi mi o coś oczywiście dobrego ,by zapewniło mi dobrą wydajność i by nie było strasznie drogie.A co do zasiłki to Chieftec 350 by pasował,bo wiem że to co mam to badziewie

Edytowane przez GhostRider27077

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...