Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
mathi13

Asrock 4coredual Sata2 Pełna kompaktybilność PCI E ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie właśnie zastanawiam się nad kupnem karty graficznych pod PCI Express a nie wiem czy ta płyta główna da radę z kompaktybilnością? (Jeszcze nad wyborem się zastanowie narazie teraz GF 8600 GT, GTS)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam pytanie właśnie zastanawiam się nad kupnem karty graficznych pod PCI Express a nie wiem czy ta płyta główna da radę z kompaktybilnością? (Jeszcze nad wyborem się zastanowie narazie teraz GF 8600 GT, GTS)

hmm to mobo ma złącze zwykłe AGP x8 i jakieś - PCI Express Graphics slot

więc raczej poszukaj w instrukcji - jeśli nic nie pisze to raczej wszystko powinno działać - tylko najprawdopodobniej będziesz musiał ustawiać jakieś zworki..

EDIT

tu masz liste graf co będą chodzić na pewno http://www.asrock.com/mb/vga.asp?Model=4Co...al-SATA2&s=

a to PCI to jest X4

Edytowane przez AndrzejSnk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeszcze poszukać testów chce na jakich kartach testowano czy ta płyta główna to obsługuje bo raz był ale nie wiem gdzie go znaleźć. Jak to się mówi dla chcącego nic trudnego.

EDIT

Podajcie jakieś testy tej płyty jak możecie.

Edytowane przez mathi13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja jeszcze poszukać testów chce na jakich kartach testowano czy ta płyta główna to obsługuje bo raz był ale nie wiem gdzie go znaleźć. Jak to się mówi dla chcącego nic trudnego.

EDIT

Podajcie jakieś testy tej płyty jak możecie.

Ja bym na Twoim miejscu nie bral As Rock , lepiej jakis MSI czy cos w tym stylu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...