alien 0 Napisano 8 Grudzień 2007 Witam, Mam problem- gdy tylko włączam jakąś gre od razu restaruje mi się komp. Ostatnio zmieniłem system na winde xp sp2 i prawdopodobnie to coś ze sterownikami płyty głównej albo BIOSem ale może coś innego. Ratujcie ! płyta główna : ECS K7VTA3 procesor: athlon XP 2000+ karta graficzna: radeon 9200 series Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathi13 23 Napisano 8 Grudzień 2007 Jaki zasilacz alien i ilu watowy ? bo niewiemy od czego to jest spowodowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alien 0 Napisano 8 Grudzień 2007 hmm nie wiem pewnie bym musial wyciagac kompa ( siedzi gleboko ) ale nie wiedzialem ze to ma jakies znaczenie. Dodam tylko ze przed zmiana systemu (wczesniej byl zwykly xp) nie mialem zadnych problemow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Napisano 9 Grudzień 2007 Panel Ster->System->Zaawansowane->Uruchamianie i Odzyskiwanie->Ustawienia-> odchaczykuj "Automatycznie uruchom ponownie". I sprawdź, powinno zamiast restartu wywalić blue screena. Spisz numerek błędu jeśli tak się stanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Knicz 0 Napisano 9 Grudzień 2007 1. Od razu, tj. nawet filmiki nie przelecą i pada? 2. Kiedy ostatnio czyściłeś kartę graficzną? 3. Ile masz kości ram i czy ostatnio je przepinałeś (ty, bądź oddawałeś komuś kompa do formatowania, do serwisu jakiegoś na przykład) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alien 0 Napisano 9 Grudzień 2007 Na tym blue screenie wyskoczylo mi ze przyczyna problemu jest prawdopodobnie plik ati3duag.dll i dalej jakis adres tego pliku chyba BFA8B7DD base at BFA35000, Datestamp 00000000. Ati to chyba od karty graficznej bedzie. Sterownik ktory z kompem dostalem nie chcail sie zainstalowac wiec sciagbalem jakis i wyszlo ze dziala wiec nie wiem o co chodzi :/. Zadne filmiki sie nie odpalaja tylko wyskoczy ikonka ze sie gra laduje i pada od razu ramu nie przepinalem, kompa ostatnio odkurzalem, system przeinstalowywalem sam i przy instalacji sterownikow jakies bledy sie pokazywaly ale bylo spoko, chodzil normalnie, programy dzialaly wiec nic nie robilem.Az mi sie grac zachcialo :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Napisano 9 Grudzień 2007 Driver Cleaner. W trybie awaryjnym usuń przez dodaj/usuń sterowniki ATI wszystko co będzie. Potem załącz cleanera i też delete pozostałości. Przydałoby się też coś do czyszczenia rejestru jeśli cleaner sobie nie poradzi (nie jestem pewien czy z nie z nvidią lepiej mu idzie). A potem ściągnij najlepiej OMEGA Drivers, te zawsze dobrze działają ;] Nie powinno być już restartów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alien 0 Napisano 9 Grudzień 2007 Nie ma juz restartow! Ale gry dalej sie nie wlaczaja:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Napisano 10 Grudzień 2007 A co teraz sie dzieje? Jakiś błąd? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathi13 23 Napisano 10 Grudzień 2007 (edytowane) Jakie Ci gry nie działaja? wymień (sry za te pytanie ale może coś nie tak). Spróbujemy stwierdzić czemu nie działają. EDIT Lub wersje sterowników ci doradzimy inna przy której bedzie lepiej Edytowane 11 Grudzień 2007 przez mathi13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach