Ziemniak 0 Napisano 2 Grudzień 2007 Witam. Mam antywira Kaspersky i Firewola Zone Alarm Pro. Mam również program ad aware 2007. I mam pytanie jakiego typu programy by trzeba jeszcze zainstlowac by zapewnic sobie ochrone przed wirusami itp, bezpieczeństwo, stabilność systemu.Bo ciagle jak usune ad aware to potem wracaja te świństwa. I nie wiem jak to wszystko ogarnąć bo myślałem ze to co mam wystarczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qdi 0 Napisano 2 Grudzień 2007 Myśle, że najlepszym rozwiązaniem byłoby zainstalowanie jednego programu, który bedzie chronił Cie przed wszystkim. Zaden z programów nie monitoruje Ci przepływu informacji pod kątem ad aware. Program ad aware 2007 usuwa szkodliwe programy, ale nie monitoruje w czasie rzeczywistym. Alternatywą może być np. Kaspersky Internet Security, G DATA totalCare, czy G DATA InternetSecurity Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommy 6 Napisano 2 Grudzień 2007 Ja mam taką trójcę: avast!, Ad-Aware i Spybot - Search & Destroy. W przyszlości chyba dojdzie Zone Alarm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fake 0 Napisano 16 Grudzień 2007 ja bym zaproponował program sandboxie tworzy on jakby wirtualną warstwę dzięki której będziesz mógł np przeglądać niebezpieczne strony bez jakiegokolwiek niebezpieczeństwa zarażenia (pliki nie będą zapisywane na dysku) przez co nie będzie jakiejkolwiek możliwości infekcji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach