Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Ziemniak

Jakie programy do ochrony poza antywirem,firewolem,ad aware.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam antywira Kaspersky i Firewola Zone Alarm Pro. Mam również program ad aware 2007. I mam pytanie jakiego typu programy by trzeba jeszcze zainstlowac by zapewnic sobie ochrone przed wirusami itp, bezpieczeństwo, stabilność systemu.Bo ciagle jak usune ad aware to potem wracaja te świństwa. I nie wiem jak to wszystko ogarnąć bo myślałem ze to co mam wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśle, że najlepszym rozwiązaniem byłoby zainstalowanie jednego programu, który bedzie chronił Cie przed wszystkim. Zaden z programów nie monitoruje Ci przepływu informacji pod kątem ad aware. Program ad aware 2007 usuwa szkodliwe programy, ale nie monitoruje w czasie rzeczywistym. Alternatywą może być np. Kaspersky Internet Security, G DATA totalCare, czy G DATA InternetSecurity

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam taką trójcę: avast!, Ad-Aware i Spybot - Search & Destroy. W przyszlości chyba dojdzie Zone Alarm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym zaproponował program sandboxie

tworzy on jakby wirtualną warstwę dzięki której będziesz mógł np przeglądać niebezpieczne strony bez jakiegokolwiek niebezpieczeństwa zarażenia

(pliki nie będą zapisywane na dysku) przez co nie będzie jakiejkolwiek możliwości infekcji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...