Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
KaktooS

Router + Neo = Wewnętrzne ip

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem użytkownikiem Neostrady i tak jak w temacie posiadam router, jest on firmy ASMAX. Moją pożądaną sprawa jest to, by poprzekręcać w portach tak aby ip było zewnętrzne. Niestety nie wiem jak to zrobić, i tu zadaje pytanie.

[dokładniejsze dane na temat routera podam, wtedy gdy będę wiedział co mam podać]

Z góry dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz podać dokładnie po co Ci przekierowanie, pamiętaj jednak, że Nestrada ma dynamiczne IP - przy każdym wyłączeniu i włączeniu zmienia CI się nr IP.

Nie miałem do czynienia ze sprzętem tej firmy, natomiast musisz szukać zakładki "Virtual serwer" - tak przynajmniej najczesciej opisują tę opcję producenci. Generalnie w zakładce masz numer IP, który należy podać (numer komputera na który chcesz zrobić przekierowanie) oraz private port i public port. W zależnośći teraz na co potrzebujesz zrobić przekierowanie wpisujesz odpowiednie porty. Listę kilku najczesciej uzywanych znajdziesz tutaj: http://forum.pccentre.pl/weblog/qdi/index.php?showentry=20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Qdi wspomniał, Neo ma dynamiczne IP, przy każdym połączeniu masz inne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuje to aby stawić server np. cs

Mam zakladke virtual server i co tam wpisać [porty i jakie ip] ?

tak to wygląda :

router1kg6.jpg

@Up no przeczytałem to --.--' zastanawia mnie po co to napisałeś.

@Down nie działa :/

Edytowane przez KaktooS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Numer IP masz wpisać taki jaki masz numer wewnętrzny IP komputera. STart->uruchom->CMD -> ipconfig /all

Co do portów - za bardzo nie wiem jak jest w CSie - nie orientuje się jakie porty się tam używa - wydaje mi się, że sam określasz w CSie na jakim porcie ma działać serwer i te same wpisujesz w private i public port. Co do tego jednak nie mam pewności - postaram się dowiedzieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20715 albo 20705 jest do cs`a z tego co mi sie kojarzy. Mozesz jeszcze zrobic przez no-ip.org i podac znajomym zamiast IP to domene.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
no-ip.org i podac znajomym zamiast IP to domene.

Jest to raczej niezbędne - chyba ze za kazdym razem bedziesz podawał swoim znajomym zew nr. IP :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślałem ze z profesjonalistami mam do czynienia a wy mi takie rzeczy dajecie ... Przy neo no-ip jest obowiazkowe gdyż ma zmienne ip ! A na wewnętrznym ip nie pociągnę serva bo ludzie z zewnątrz nigdy by sie na niego nie dostali ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież napisałem ze niezbędne jest... :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...