Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
amnon

internet w laptopie HP Compaq ze stacjonarnego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jak mogę korzystać z neostrady, którą mam podłączoną na stacjonarnym a chciałbym korzystać rónież w laptopie?Z siecią też mam lekki problem, z lapropa widzę sieć natomiast ze stacjonarnego nie.

pozdrawiam

Amnon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche malo szczegolow podales. mozesz rozdzielic net z neo poprzez router ADSL. Z jaka siecia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Troche malo szczegolow podales. mozesz rozdzielic net z neo poprzez router ADSL. Z jaka siecia ?

z siecią tzn. połączyłem stacjonarny z laptopem skrętką z przeplotem, z tym że laptop widzi stacjonarny komputer a stacjonarny nie widzi laptopa.

Co do rozdzielania neostrady to podobno nie potrzeba routera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwnie mieć notebooka i 'usadzać' go poprzez zbędne kabelki ;) Jeśli chcesz podzielić neostradę, chyba nie ma innej możliwości niż zakup routera. Zawsze możesz zdecydować się na przejście na LiveBoxa (bodaj 1zł miesięcznie więcej do abonamentu). Dzięki temu zysujesz dostęp bezprzewodowy nie tylko w notebooku, ale także w PCcie (w notku używasz WirelessLAN, a klucz usb zostaje Ci do PC ;) ) czyli kabelki idą w kąt :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziwnie mieć notebooka i 'usadzać' go poprzez zbędne kabelki ;) Jeśli chcesz podzielić neostradę, chyba nie ma innej możliwości niż zakup routera. Zawsze możesz zdecydować się na przejście na LiveBoxa (bodaj 1zł miesięcznie więcej do abonamentu). Dzięki temu zysujesz dostęp bezprzewodowy nie tylko w notebooku, ale także w PCcie (w notku używasz WirelessLAN, a klucz usb zostaje Ci do PC ;) ) czyli kabelki idą w kąt :)

Niestety jestem laikiem w tych sprawach. Czy LiveBoxa to jest jakaś opcja w Neostradzie? Czy jakieś dodatkowe narzędzie programowe ...... ??

Pozdrawiam

Amnon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LiveBox to alternatywa dla Neostrady oferowana przez TP. Koszty są porównywalne (zależne od oferty/promocji TP), jednak LiveBox ma znacznie większe możliwości. Oprócz dostępu do internetu (bezprzewodowo) i jego podziału na min 2 komputery, uzysukjesz możliwość usługi VoIP, czy nawet telewizji. Najlepiej wybierz się do salonu i popytaj, tam Ci wszystko wytłumaczą łącznie z prezentacją aktualnej oferty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LiveBox to nic innego jak router. Możesz kupić router ADSL i podłąńczyć, ale po co wydawać na sprzęt, jeżeli możesz dostać od TP. Najlepiej jak pójdziesz do salonu i o wszystko się wypytasz jak pisał Tommy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...