Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
kallor

czy moja karta ma czujnik temp?

Rekomendowane odpowiedzi

mam radeona MSI X1600PRo nawet sie ładnie kręci ale dla pewności chciałbym sprawdzic jeszcze temp. czy ten model ma czujnik?

w everest wchodze na czujniki i są: płyta gł, proc i AUX(ikonka monitora) czy to czujnik karty? ma średnio 40st ten AUX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mam radeona MSI X1600PRo nawet sie ładnie kręci ale dla pewności chciałbym sprawdzic jeszcze temp. czy ten model ma czujnik?

w everest wchodze na czujniki i są: płyta gł, proc i AUX(ikonka monitora) czy to czujnik karty? ma średnio 40st ten AUX

ta karta nie ma czuknika temperatury

a co do AUX to

"AUX — nazwa logiczna zarezerwowana przez system MS-DOS dla urządzenia pomocniczego. Zwykle jest nim port szeregowy w systemie, zwany również COM1.

Jest to także uniwersalne gniazdo połączeniowe, dające możliwość zespolenia ze sobą dwóch różnych standardów komunikacyjnych."

Powered by pl.wikipedia.org

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a znasz jakis sposób żeby sprawdzić temp na karcie? bo ją troche podkręcam i chciałbym to sprawdzić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszy program: własna ręka na karcie z wyczuciem temperatury ;) A skoro karta nie ma czujnika to nie można sprawdzić jej temperatuy. A jeśli to polecam program RivaTuner ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Najlepszy program: własna ręka na karcie z wyczuciem temperatury ;) A skoro karta nie ma czujnika to nie można sprawdzić jej temperatuy. A jeśli to polecam program RivaTuner ;)

no właśnie kręce riva tunerem i wyczytałem na tym forum żeby tak po 10 mhz i sprawdzac 3D mark. no ale co klikac w tym 3D marku?? run 3Dmark czy wystarczy sam test karty??? co jakies wykresy sa po nim w exelu??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie. Musisz po prostu patrzeć i sprawdzać czy nie ma artefaktów (tkz. błedów) w wyświetlanym obrazie i czy się nie przycina. No i po pkt. możesz sprawdzać o ile wzrosła wydajność ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po punktach tych ogólnych tak?? na początku miałem 3400 pkt calego sprzetu zobacze czy wzrosnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...