Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
mathi13

GAlaxy GeForce 7300GT 128MB zalman i jego specyfikacja

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Taki problem, zastanawiam się czy ta specyfikacja co podaje GPU-Z jest prawdziwa? Oto Link http://img455.imageshack.us/my.php?image=galaxy73gtky5.jpg

A i jeszcze jedno, gdy podkręca się kartę graficzną to Pixel,texture Fillrate i Bandwidth rośnie?

nie no wszystko jest w porządku ze specyfikacją (może oprócz 12 PS) - a o co chodzi?

masz rev. B G73 stąd 80nm

700 MHZ pamięci bo masz GDDR3 a to razy 2 się mnoży

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwi mnie to że ta karta ma wyższe specyfikacje z tych texture,pixel fill rate sa wyższe niż u rendencyjnego GF 7600GT to już jest niezłe. Ten Model sie podkręca mnie z 500/1400 do 620/1740 bez zmian napieć i chłodzenia (sorka że wychodze poza temat) ale Czytałem że jak podniosę napięcie to może sie kręcić do czestotliwosci takich, że może wydajnościowo dorównać GF7800GT Nie wiem ile w tym prawdy. Jeszcze jedno Czy rewizja b1 ma znaczenie w podkręcaniu?

Edytowane przez mathi13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czytałem że jak podniosę napięcie to może sie kręcić do czestotliwosci takich, że może wydajnościowo dorównać GF7800GT Nie wiem ile w tym prawdy

Nie licz na to , inna ilosc PS/VS wiec bez przesady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze Jedno mam pytanie czy warto zmieniać tą karte graficzna dopiero za 6miechow na jakiegos GF 8800 GT 512MB czy lepiej na coś innego (chodzi o jak najbardziej korzystne mozliwosci do ceny). Bo tak meni ciekawi o tym GF 8800GT 512MB wiec dlatego sie pytam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeszcze Jedno mam pytanie czy warto zmieniać tą karte graficzna dopiero za 6miechow na jakiegos GF 8800 GT 512MB czy lepiej na coś innego (chodzi o jak najbardziej korzystne mozliwosci do ceny). Bo tak meni ciekawi o tym GF 8800GT 512MB wiec dlatego sie pytam :)

obecnie właśnie ten GT jest najbardziej opłacalny wciągu 6msc może się dużo zdarzyć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do możliwości zmiany napięcia i podkręcenia karty, przy taktowaniach 800 MHz (CPU) i ponad 2000 MHz (Memory) jest możliwe dorównanie 7800GT, ale uważam, że nie we wszystkich grach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mało prawdopodobne. Ponieważ 7800GT poza większym taktowaniem posiada więcej tych wszystkich jednostek pixel shaderów itp. Dlatego niemożliwe jest dorównanie do niego przez tą kartę chyba, że byaby ona chłodzona ciekłym azotem i miała możliwość podniesienia napięcia rdzenia i pamięci ;) No to wtedy może tak xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem poradnik, który pokazywał, jak zrobić v-moda z pomocą ołówka ? Podobno karta działa z wyżej wymienionym taktowaniami na powietrznym chłodzeniu. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czytałem poradnik, który pokazywał, jak zrobić v-moda z pomocą ołówka ? Podobno karta działa z wyżej wymienionym taktowaniami na powietrznym chłodzeniu. :)

no działała tylko ile tydzień? ;)

btw. wypaśny avatar ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bober też ten temat czytalem. i to najlepiej wychodzi na rewizjach B1 wlasnie taka mam. (może kiedys sprobuje tego, jezeli polecicie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A możecie podrzucić linka? Bo ja jak jestem trzeźwy to mnie google nie poznaje i mnie gryzie xD (taki gupi joke xD) Niedługo kupuje właśnie tą karte i chętnie zrobie sobie V-Moda, a ołówek mam xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko Sorek masz tu Linka http://overclock.pl/Articles/Show/Id/73,2,3,no_to_modujemy Jak trafisz na rewizje B1 jak ja to mozesz kosić bez vmoda na takich taktach jak ja nawet. Bez sciemy (Rewizja B1 ma technologie rdzenia 80nm, a inne 90nm)

Edytowane przez mathi13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bober też ten temat czytalem. i to najlepiej wychodzi na rewizjach B1 wlasnie taka mam. (może kiedys sprobuje tego, jezeli polecicie)

o co chodzi z tym B1?

też to mam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rewizja karty...seria po prostu, partai produktu. Ta akurat wyszła nvidi najlepiej i dobrze się kręci.

Ale ludzie! Dorównanie 7800GT nawet jeśli, tyczy się jedynie taktów. A wydajnością nawet nie będziecie blisko... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Rewizja karty...seria po prostu, partai produktu. Ta akurat wyszła nvidi najlepiej i dobrze się kręci.

dzięki za odp:)

Ale ludzie! Dorównanie 7800GT nawet jeśli, tyczy się jedynie taktów. A wydajnością nawet nie będziecie blisko... :P

właśnie nie chodzi im o "takty"tylko o wydajność porównują ją na podstawie 3Dmarka a nie taktowana :P

cytat z artykułu

"Jak widzimy, bez problemu uzyskaliśmy kartę szybszą od GeForce 7600GT. Gdybyśmy jednak zastosowali lepsze chłodzenie, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby przebić wydajność GF 7800GT(!), który jest niemal dwukrotnie droższy."

w tym artykule:

http://overclock.pl/Articles/ShowAll/Id/73..._geforce_7300gt

P.S to są moje napięcia powie mi ktoś czy są dobre?(zasilacz tracer 400W) komp mi sie czasami restartuje w 3D

napieciazasilaczwh9.jpg

Nie umiem wklejac obrazków wiec daje link

http://img177.imageshack.us/img177/3271/na...zasilaczwh9.jpg

Edytowane przez kamil4772

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do napięć... TRAGEDIA! Zresztą co się spodziewać po zasilaczu od Tracera...

Musisz zainwestować co nieco... Podaj kwotę, a ja podam zasilacz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Co do napięć... TRAGEDIA! Zresztą co się spodziewać po zasilaczu od Tracera...

Musisz zainwestować co nieco... Podaj kwotę, a ja podam zasilacz ;)

czym zaowocuje nie wymienienie zasilacza?(czy to konieczne)

chciałbym zasilacz na przyszłość który obsłuży nowego kompa jakiś mocny

a ile kosztuje dobry zasilacz ok.200zł wystarczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czym zaowocuje nie wymienienie zasilacza?(czy to konieczne)

chciałbym zasilacz na przyszłość który obsłuży nowego kompa jakiś mocny

a ile kosztuje dobry zasilacz ok.200zł wystarczy?

Zależy, jaki komp. Jeśli mierzysz z wyższych półek, to 500W wystarczy. Ostatnio widziałem zasilacz 500W za 160zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Zależy, jaki komp. Jeśli mierzysz z wyższych półek, to 500W wystarczy. Ostatnio widziałem zasilacz 500W za 160zł.

Płyta-ASRock K7VT4A+

grafika-7300GT (taka jak w temacie DDR3 256 kręcona)

procesor-semptron 2800+(2000@2100- na więcej nie pozwala zasilacz)

dysk-maxtor 200GB

ramy-2x256kingston

2 napędy DVD i stacja dyskietek

tuner-Leadtek WinFast PVR3000 Deluxe

do tego obudowa z porządnym chłodzeniem i zasilacz tracer 400W

chce zasilacz do obecnej konfiguracji ale też taki który przyda mi sie za rok do nowego kompa

też wydaje mi sie ok.500W

Pentagram PSF-460-P12S

znalazłem go najtaniej za 165zł z przesyłką

czy ten zasilacz będzie dobrym do mojej aktualnej konfiguracji oraz do komputera który będę miał w przyszłości?

i czy to jest dobry wybór?

P.S napięcia pomierzę może jutro miernikiem

Edytowane przez kamil4772

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...