spoko5 0 Napisano 2 Listopad 2007 Witam. Mam 2 dyski w moim kompie. Pierwszy nowy dysk 3 partycje i na dysku C jest system, drugi dysk przełożony ze starego kompa 2 partycje. Wszystkie partycje są w NTFS-ach. Chciałem sformatować dysk wrzuciłem płytkę z WinXp, w biosie przestawiłem żeby z płyty startowało, i wszystko robiłem po kolei jak pisało. W końcu doszedłem do momentu w którym wybiera się dysk -partycje- na której chce się zainstalować Win. I tu mam problem..... Łącznie mam 5 partycji na 2 dyskach a widzi mi tylko te 2 ze starego dysku, dlaczego nie widzi nowego dysku na ktorym jest system zainstalowany?? Moze mi ktoś pomóc?? Dziękuję z góry:)) Pozdro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raktor 0 Napisano 3 Listopad 2007 Witam. Mam 2 dyski w moim kompie. Pierwszy nowy dysk 3 partycje i na dysku C jest system, drugi dysk przełożony ze starego kompa 2 partycje. Wszystkie partycje są w NTFS-ach. Chciałem sformatować dysk wrzuciłem płytkę z WinXp, w biosie przestawiłem żeby z płyty startowało, i wszystko robiłem po kolei jak pisało. W końcu doszedłem do momentu w którym wybiera się dysk -partycje- na której chce się zainstalować Win. I tu mam problem..... Łącznie mam 5 partycji na 2 dyskach a widzi mi tylko te 2 ze starego dysku, dlaczego nie widzi nowego dysku na ktorym jest system zainstalowany?? Moze mi ktoś pomóc?? Dziękuję z góry:)) Pozdro... miałem podobny problem dawno temu i okazało się, że trzeba z jednego dysku zdjąć zworkę i wtedy wykrył, warto też przyjrzeć się biosowi, gdyż starsze biosy mają problem z większą pojemnością łączną dysków jeżeli moje rady nic nie dadzą możesz zadzwonić do sklepu komputerowego ZNAK, do serwisu w tym sklepie, oni chętnie udzielają rad, warto przeanalizować konfigurację komputera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siarus 0 Napisano 3 Listopad 2007 zalezy jak masz podpiete dyski. slave czy master. To wlasnie pisze ten kolega wyzej, sprawdzasz to poprzez zworki(jamprerki) na dysku. Pewnie stary dysk masz podpiety na master a nowy na slave na innej tasmie i w biosie Ci nie wykrywa dyskow poowyzej 20 GB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach