djhasek 0 Napisano 2 Listopad 2007 Hm...oto co wymyśliłem dla forum, co Wy na to ? Użytkownik Opis: Zwykły użytkownik forum PCCentre jak i portalu. Za co: Za rejestrację. Pomocnik Opis: Osoba, który stara się pomagać użytkownikom, którzy mają problemy z sprzętem, systemem etc. Za co: Za aktywne pomaganie. VIP Opis: Osoba, która w jakiś sposób pomogła PCCentre, wniosła coś nowego lub wpłaciła pieniążki na rozwój portalu i forum. Za co: Pomoc dla PCCentre (sponsor etc.) Przyjaciel Opis: Przyjaciel tego forum (partner etc.) Za co: Dla Partnerów PCCentre, innych osób w jakiś sposób powiązanych itd. V+ Opis: Odznaczenie dla byłego administratora/moderatora etc. portalu lub forum, który zasłużył sobie na takie odznaczenie. Za co: Za rozwój portalu/forum. Redaktor Opis: Redaktor PC Centre. Za co: Za pracę w ekipie. Rada PC Centre Opis: Rada, która działa w PC Centre Za co: Za otrzymanie kluczy do biura (Aktywność członka rady) v+Guru Rady PC Centre Opis: Kapitan Rady PC Centre. Za co: Za bardzo aktywne uczestnictwo! vModerator Opis: Młodszy moderator PC Centre. Za co: Dla młodego moderatora, na okres próbny. Moderator Opis: Osoba, która moderuje forum PC Centre. Za co: Za moderację. Administrator Opis: Administrator portalu lub forum, aktywnie działający. Za co: Za administrację i zajmowanie się portalem/forum. Jeżeli na coś jeszcze wpadnę na pewno dopiszę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba 4 Napisano 2 Listopad 2007 Bardzo mi się podoba, tylko jakoś tak dużo tych rang, ale może misię tylko wydaje:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LGK 0 Napisano 2 Listopad 2007 Hmm mi się wydaje, że można by to troche zwięźlej ^^ ale co tam, do wszystkiego da się przecież przyzwyczaić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 2 Listopad 2007 Hm...oto co wymyśliłem dla forum, co Wy na to ? Użytkownik Opis: Zwykły użytkownik forum PCCentre jak i portalu. Za co: Za rejestrację. Pomocnik Opis: Osoba, który stara się pomagać użytkownikom, którzy mają problemy z sprzętem, systemem etc. Za co: Za aktywne pomaganie. hmm według mnie ta odpada - dla tych bardziej zasłużonych ranga Przyjaciel VIP Opis: Osoba, która w jakiś sposób pomogła PCCentre, wniosła coś nowego lub wpłaciła pieniążki na rozwój portalu i forum. Za co: Pomoc dla PCCentre (sponsor etc.) Przyjaciel Opis: Przyjaciel tego forum (partner etc.) Za co: Dla Partnerów PCCentre, innych osób w jakiś sposób powiązanych itd. V+ Opis: Odznaczenie dla byłego administratora/moderatora etc. portalu lub forum, który zasłużył sobie na takie odznaczenie. Za co: Za rozwój portalu/forum. takim osobą można by dawać range np; VIP Redaktor Opis: Redaktor PC Centre. Za co: Za pracę w ekipie. Rada PC Centre Opis: Rada, która działa w PC Centre Za co: Za otrzymanie kluczy do biura (Aktywność członka rady) v+Guru Rady PC Centre Opis: Kapitan Rady PC Centre. Za co: Za bardzo aktywne uczestnictwo! vModerator Opis: Młodszy moderator PC Centre. Za co: Dla młodego moderatora, na okres próbny. myśle, że ta ranga niepotrzebna jest Moderator Opis: Osoba, która moderuje forum PC Centre. Za co: Za moderację. Administrator Opis: Administrator portalu lub forum, aktywnie działający. Za co: Za administrację i zajmowanie się portalem/forum. Jeżeli na coś jeszcze wpadnę na pewno dopiszę ogólnie pomysł dobry a komentarze wyżej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommy 6 Napisano 2 Listopad 2007 Ładnie djhasek, a z mojej strony przychylam się do poprawek AndrzejaSnk. Można też zrezygnować z rang przyznawanych za napisanie odpowiedniej ilości postów i wyróżniac tylko najbardziej aktywnych userów chociażby wg schematu jaki zaproponowałeś. Taki system sprawdził się juz na kilku forach, jednakże temat wymaga dyskusji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qdi 0 Napisano 2 Listopad 2007 Mi również. To urozmaici forum. Bardzo dobry pomysł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
syaoran-kun 0 Napisano 31 Maj 2008 a nie ma sierzantów, generałów itp??? eeee co to za rangi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djhasek 0 Napisano 24 Czerwiec 2008 (edytowane) Nie ma, bo to nie forum wojska polskiego Edytowane 24 Czerwiec 2008 przez djhasek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommy 6 Napisano 24 Czerwiec 2008 Generalnie nic nie ma, bo wszystko jak zwykle utknęło na fazie propozycji. Niemniej z racji zbliżających się wakacji myślę będzie kilka owocnych konferencji, prowadzących do realnych zmiań/usprawnień. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qdi 0 Napisano 24 Czerwiec 2008 no to OK. Najlepiej takie rzeczy zalatwiać na konfernecji faktycznie i ustalić coś wspolnie przez mikrofon - bo takie pisanie na forum do niczego pewnie nie doprowadzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach