slasher86 0 Napisano 29 Październik 2007 (edytowane) Witam!!! Mam pewien problem mam napisać następujący program w Turbo Pascalu (bez podpunktu B ) : Nie mam pomysłów jak to zrobic może byłby ktoś tak dobry i napisałby mi coś takiego w ramach rozrywki. Wiem że troche na łatwiznę idę ale nie mam umysłu ścisłego i algorytmy raczej nie wchodzą mi do glowy. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Ja napisałem coś takiego ale to chyba jest zle rozwiązanie. Jak by ktoś mógł poprawki wprowadzić to byłbym bardzo wdzięczny. program praca5; uses crt; var x,A: real; begin clrscr; writeln('podaj liczbe='); read(x); if(x<0.5) and (x>=-1) then begin writeln(A);end; if(x<1) and(x>0.5) then begin x:= ln(0.5-x)+sqr(x)+x+1; writeln(x); end; if(x<-1) then begin x:= sin(x)+2*cos(x); writeln(x); end; if(x>=1) then begin x:= 3*ln(2*sqr(x)+1)+ sqrt(3*sqr(x)+2+5.4); end; write(x); readln end. Edytowane 12 Listopad 2007 przez slasher86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach