Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
shop

czy dużo przepłaciłem?

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

jestem nowy na tym forum, więc na początku chciałbym pozdrowić wszystkich.

Interesuje mnie , czy dużo przepłaciłem za komputer, który kupiłem 3 mieśiące temu:

Konfiguracja:

procesor: AMD athlon xp 3000+

płyta GIGABYTE nVidia nForce 2 ultra

dysk twardy 80 gb seagate barracuda

512 mb ramu samsung ddr (dual channel, dwie kości po 256)

głośniki 5.1 genius

nowa klawiatura a4tech multimedialna, +myszka optyczna nowa a4tech z dwoma klawisza,i i rolką i jednym klawiszem dodatkowym 2x

grafika: ATI radeon 9250 128 mb(słaba :P )

monitor 17" crt samsung syncmaster

dzwięk realtek ac'97

nagrywarka dvd nowa lg super multi

standartowa obudowa ATX, z zasilaczem mode-com 300w, i z dwoma wiatraczkami (naprawdę solidna)

za cały zestaw zapłaciłem 1000 zł

Ile przepłaciłem?

pozdrawiam shop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby nie monitor, klawiatura i glośniki przepłaciłbyś ok... 500zł. Conajmniej. Za tą samą cene można mieć znacznie lepszy komputer. Poza tym widzę, że te podzespoły to same odrzutki i stary sprzęt ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Solidna obudowa...to mnie ciekawi co przez to rozumiesz. Miałem kiedyś na kilka dni solidną obudowę, Antec Viewplus II czy jakoś tak. Kosztowała 1/3 ceny Twojego zestawu. Miała jeden wiatraczek :P nie wiem czy to dla Ciebie wyznacznik jakości, ale jeśli tak to się pozbądź tego nawyku ;)

Radziu 9250...ach, jak dla mnie szanujący się właściciel w sklepie w ogóle nie powinien tej karty kłaść na półce ;]

Poza tym jak wyżej, same odrzutki i starocie. Jeśli się nie mylę to w ogóle Socket A jest...ach, już chyba pisałem w innym temacie, ale za niecałe 400zł kupiłem połowe Twojego sprzętu (proc, płyta, ram[1gb] i grafika) o wiele lepszych parametrach.

Tak z ciekawości...kto Ci to wcisnął? ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...