Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
zostad

Windows nie wykrywa dysku SATA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Jestem nowa na tym forum i jeżeli temat napisałam nie w tym miejscu to przepraszamKupiłam laptop Acer 5220 i mam problem z zainstalowaniem Windowsa,komunikat(nie wykrywa dysków}Chcę zrobić płyte Nlite dodając sterownik.Chipset mam GM 965 Intel i96x,mam też stronę do ściągnięcia sterownika,ale problem w tym,że nie wiem który.Podaję linka http://downloadcenter.intel.com/filter_res...mp;submit=Go%21 może znajdzie się jakiś życzliwy forumowicz i powie który mam ściągnąć.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam.Jestem nowa na tym forum i jeżeli temat napisałam nie w tym miejscu to przepraszamKupiłam laptop Acer 5220 i mam problem z zainstalowaniem Windowsa,komunikat(nie wykrywa dysków}Chcę zrobić płyte Nlite dodając sterownik.Chipset mam GM 965 Intel i96x,mam też stronę do ściągnięcia sterownika,ale problem w tym,że nie wiem który.Podaję linka http://downloadcenter.intel.com/filter_res...mp;submit=Go%21 może znajdzie się jakiś życzliwy forumowicz i powie który mam ściągnąć.

Pozdrawiam.

Myślałam,że problem został rozwiązany.System widzi dyski,ale po zainstalowaniu w menaderze urządzeń mam zaznaczone niezainstalowane sterowniki do:

1.Kontroler Ethernet

2.Kontroler magazynu masowego

3.Kontroler video

4.Kontroler video(zgodny z VGA)

5.Kontroler magistrali zarządzania systemem

6.PCI Device

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Myślałam,że problem został rozwiązany.System widzi dyski,ale po zainstalowaniu w menaderze urządzeń mam zaznaczone niezainstalowane sterowniki do:

1.Kontroler Ethernet

2.Kontroler magazynu masowego

3.Kontroler video

4.Kontroler video(zgodny z VGA)

5.Kontroler magistrali zarządzania systemem

6.PCI Device

stery do mobo + siecówki + grafy (jako, że wszystko jest zintegrowane problem powinien załatwić sterownik do mobo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeszcze podpisze, że czasem aktualizacja biosu pomaga ;) Miałem tak w przypadku Acera do naprawy w którym była podobna sytuacja ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko co to da? System dalej nie będzie wykrywał sterownków niezainstalowanych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale będzie miał opcje włączenia emulacji IDE na SATA i sterowniki nie będą potrzebne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...