Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
pajdoos

Co lepsze wedlug was>

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Moj sprzet to:

Gigabyte m55s-s3 nforce 550 , amd 64 X2 4000+, geforce 8500 gt , i 512 mb ram ddr2

i mam pytanie czy lepiej dokupic 1 gb ramu i zeby pamieci dzialaly w single channelu czy drugie 512 w dual channelu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO to jest tak... Jeśli mało grasz lub grasz w mało wymagające gry to dokup kostkę 512MB i puść razem z Twoją obecną w Dual'u. Jeśli grasz w bardziej wymagające gry to odrazu kość 1GB (do Gothic'a 3 nawet 2GB to mało ;P). Nawet jeśli kupisz kość 512MB to przyrost wydajności i tak będzie duży (w porównaniu do 512MB RAM).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm kompa uzywam troche do gier (maniakiem nie jestem), troche do muzyki i filmow ,taki zzwykly zjadacz chleba :) chodzi mi o to ktore rozwiazanie bedzie wydajniejsze , chodzilem po roznych forach, czytalem na temat dual channel i opinie byly naprawde rozne rozniste

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
hmm kompa uzywam troche do gier (maniakiem nie jestem), troche do muzyki i filmow ,taki zzwykly zjadacz chleba :) chodzi mi o to ktore rozwiazanie bedzie wydajniejsze , chodzilem po roznych forach, czytalem na temat dual channel i opinie byly naprawde rozne rozniste

oczywiste jest, że lepiej mieć o 512 MB więcej pamięci bez duala ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze Ci andrzej prawi. Bierz kostke 1gb, a najlepiej sprzedaj ta 512 i wez 2gb 50zł wiecej a bedziesz happy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...