Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre

Rekomendowane odpowiedzi

Pomózcie.Nie znam sie na kartach a chce sobie wymienic zeym mógł sobie w nowsze gry zagrac.Która z tych kart sa dobre.Troche ich jest i nie wiem co wybrac:(

Wszystkie GeForce

7300GS Inno3D na PCB 7600GT 128mb/DDR2

7300LE nVidia 128mb/DDR3

7300GT Grinward 256mb/DDR2

7300GS Point of View 256mb/DDR2

7300GS Gigabayte 256mb/DDR2

7300GT Gigabayte Turbo Force 256mb/DDR2

7300GS Gigabayte Turbo Cache 128mb/DDR2

7300GS PALIT 256mb/DDR2

7300GT Palit 256mb/DDR3

7300GS Leadtek 128mb/DDR2

7300GS AsusGF 128mb/DDR2

7600GS Palit 256mb/DDR2

Prosze o pomoc!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o to by wybrać z wymienionych nejlepszą? Czy masz jakąś zaporę finansową?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chodzi o to by wybrać z wymienionych nejlepszą? Czy masz jakąś zaporę finansową?

Tak z tych co wymieniłem które sa najlepsze???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak z tych co wymieniłem które sa najlepsze???

Mam tylko jedną małą sugestię - na wszystkich wymienionych kartach nie pograsz w nowe gry. W dodatku nie obsługują najnowszych bibliotek directx 10, a ich wydajność w aplikacjach jest po prostu żałosna. Jeżeli zależy ci na wydajności inwestuj w karty z serii 8800. Nie są one najtańszą propozycją, ale dobrą inwestycją w przyszłość. Jaki zakres cenowy wchodzi w grę - musisz nas w to wtajemniczyć aby można było dopasować kartę pod kątem "cena/jakość". Czekam...

Edytowane przez Overcloced

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Overcloced: a za przeproszeniem g**** prawda :P

Nvidia bierze kase za marketing i promowanie DX10. Prawda, 8800GTX nie ma sobie równych ale tylko ten. Poza tym jemu zapewne zalezy na kartach trochę tanszych. Szczerze mówiąc z tych kart nie wybrałbym żadnego. Jak możesz to spróbuj poszukać Galaxy GF 7300. Jest znacznie wydajniejsza od reszty kart z rodziny 7300 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Overcloced: a za przeproszeniem g**** prawda :P

Jeżeli tak uważasz to nie będę się sprzeczał... moja rada: nie zapomnij podetrzeć tyłka! ;)

Nvidia bierze kase za marketing i promowanie DX10.

I tu się z tobą zgadzam...

Prawda, 8800GTX nie ma sobie równych ale tylko ten.

Teoretycznie znowu masz rację... a dla dzieci milionerów jest jeszcze ULTRA <_<

Poza tym jemu zapewne zalezy na kartach trochę tanszych.

Hmmm... pewnie masz słuszność, ale gość nie podał swojego budżetu na ten cel.

Szczerze mówiąc z tych kart nie wybrałbym żadnego.

...bo nie ma to najmniejszego sensu, skoro za podobną forsę możesz mieć coś o lepszej wydajności z obsługą directx 10

Jak możesz to spróbuj poszukać Galaxy GF 7300. Jest znacznie wydajniejsza od reszty kart z rodziny 7300 ;)

Tu się nie zgadzam - najwydajniejszą kartą z serii 7300 jest Zalman GF7300GT OC. (fabrycznie podkręcona)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce wydawac kasy niepotrzebnie bo mój sprzet nie jest za nowy.Co do gier nie jestem wymagajacy tak zeby chodziły przy srednich detalach.Nie zalezy mi tak bardzo na efektach nie jestem maniakiem.Teraz ma GeForce 5500 i jestem z niej zadowolony.

Jak juz powiedziałem nie jestem zbyt wymagajacy.

Moze z tych co wymieniłem to 7300GT Palit 256/ddr3 albo 7600GS Palit 256/ddr2 ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie chce wydawac kasy niepotrzebnie bo mój sprzet nie jest za nowy.Co do gier nie jestem wymagajacy tak zeby chodziły przy srednich detalach.Nie zalezy mi tak bardzo na efektach nie jestem maniakiem.Teraz ma GeForce 5500 i jestem z niej zadowolony.

Jak juz powiedziałem nie jestem zbyt wymagajacy.

Moze z tych co wymieniłem to 7300GT Palit 256/ddr3 albo 7600GS Palit 256/ddr2 ???

Palit 73GT na DDR3 powinien być minimalnie szybszy (bo ten GS to 400/800 - mimo że 4VS i 8PS vs 5VS i 12PS ;)) - ale wez wersje ze 128 MB na pokładzie

EDIt

choć będzie to zależeć od danej gry, która z tych kart będzie lepsza :)

Edytowane przez AndrzejSnk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jesteś zadowolony z GF 5500 to z 7300 nigdy się nie rozstaniesz :P Ja jeszcze raz polecam poszukać Ci GF7300 od Galaxy. Ale jeśli się upierasz to ja wziąłbym tego Palita ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...