Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
mekeke

Problem z połączeniem bezprzewodowym

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc

Mam taki problem - otoz mam dwa komputery jak w temacie z czego jeden łączy się bezprzewodowo - problem polega na tym, że jak długo korzystam z internetu po jaims czasie strasznie muli - stronki ładuja sie długo. Karte bezprzewodowa mam na USB z edimaxa, router z pentagrama. Mam pytanie czego to jest powodem - początkowo myslałem ze to router ale dochodze do wniosku ze moze to byc karta ktora sie nagrzewa dosc mocno. Oczywiscie cały czas połączenie w konfigu jest znakomite - mimo mulenia netu. Czy moge jakos zdiagnozować co jest przyczyną i wyelminować problem?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Spróbuj wyłączyć na routerze zabezpieczenia Sieci WiFi. Jeżeli to nie pomoże zmień kanał na inny (może jakaś sieć się pokrywa z twoją i działa na tym samym kanale). Podaj dokładny model tego routera. Polecałbym sprawdzić czy nie ma nowszego oprogramowania na stronie producenta i czy do tej kart na USB również nie ma nowych sterowników.

P.S. Model tej karty sieciowej USB też bym poprosił

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

wyłączyłem zabezpieczenia, zmieniłem kanał, chocicaiż w poblizu nie ma nikogo kto by miał wi-fi

Jeżeli chodzi o nazwe... to router nazywa Pentagram Cerberus wifi 802.11g a karta to edimax EW-7318USg. Cięzko na teraz mi to stwierdzić czy zalecenia pomogły, bodzieje sie to od czasu do czasu

Narazie chodzi, ale mimo wszystko woałbym mieć zabezpieczena siec - jak cos sie zmieni dam znac

Edytowane przez mekeke

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No niestety musze wrocic do problemu - ponownie sie pojawia. Czasami oprocz problemów o ktorych pisałem wyżej dzieje sie że sygnał do bramy jest, ale nie ma internetu. Na wszystko pomaga softwarowy restart. Z góry dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
No niestety musze wrocic do problemu - ponownie sie pojawia. Czasami oprocz problemów o ktorych pisałem wyżej dzieje sie że sygnał do bramy jest, ale nie ma internetu. Na wszystko pomaga softwarowy restart. Z góry dzięki za pomoc

Tez tak miałem, zmien soft w routerze

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

a takie cos gwarancja nie obejmuje - czy po zmianie nie strace gwarancji? NIe robiłem tego nigdy - skad wziac soft i jak sie instaluje...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...