Tommy 6 Napisano 22 Sierpień 2007 Jak w temacie, tzn. w skrócie to wygląda tak: sformatowałem kompa, zainstalowałem gg (to samo, którego używałem wcześniej tzn. bodaj 6.0), a żeby sobie oszczędzić pracy poszedłem na skróty i potem przekopiowałem cały folder ze starym gg w miejsce zainstalowanego nowego. W międzyczasie zmieniło mi się także połączenie na bezprzewodowe (pewnie to ma jakieś znaczenie...). I problem jest taki, że poprostu nie mogę zmienić statusu z 'niewidoczny', a i przy próbie założenia nowego konta, nie można się połączyć z serwerem. Ktoś wie o co kaman? Pewnie gdzieś trzeba pozmieniać jakieś ustawienia... ;/ Ps, Zapomniałem dodać, że wcześniej pracowałem bez SP... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba 4 Napisano 23 Sierpień 2007 Zainstaluj konnekta i gra. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geo 9 Napisano 23 Sierpień 2007 Być może: - firewall blokuje połączenie - GG przechowuje jakieś informacje w rejestrze i po skopiowaniu programu na świeży system nie są one dostępne; a na pewno GG przechowuje jakieś informacje w katalogu użytkownika (C:\Document and Settings\Nazwa_użytkownika...), choć one - o ile pamiętam - są związane tylko z Twoim profilem, a nie z GG jakotakim. Proponuję, żebyś wyeksportował listę kontaktów (choćby do pliku) i jeszcze raz zainstalował GG. Ew. wcześniej możesz sprawdzić konfigurację windowsowego firewalla. P.S. Ja korzystam z Tlena Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba 4 Napisano 23 Sierpień 2007 Tak jak GEO napisał, moim zdaniem zainstaluj normalnie gg i będzie działać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommy 6 Napisano 23 Sierpień 2007 Ok, już śmiga. Zainstalowałem na nowo program i przy próbie połączenia sam firewall zapytał czy zezwolić na dostęp, potem już normalnie przekopiowałem wszystko jak wcześniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eloziom34 0 Napisano 23 Sierpień 2007 sformatowałem kompaJak się to robi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommy 6 Napisano 23 Sierpień 2007 Jak się to robi? Dżizas, jaki noob... Wszyscy wiedzą, że należy wrzucić kompa do formaciarki, odczekać 5 min i jest... Nie mów, że nie słyszałeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eloziom34 0 Napisano 23 Sierpień 2007 (edytowane) Dżizas, jaki noob... Wszyscy wiedzą, że należy wrzucić kompa do formaciarki, odczekać 5 min i jest... Nie mów, że nie słyszałeś? Prawdę mówiąc pierwszy raz słyszę o "formatowaniu kompa" i chciałbym abyś mi wyjaśnił nie nabijając się ze mnie... Edytowane 23 Sierpień 2007 przez eloziom34 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommy 6 Napisano 23 Sierpień 2007 Kurcz no, masz rację, napisałem niepoprawnie... Bardzo mi głupio z tego powodu, nie wiem nawet czy teraz mogę pokazywać się światu... Jak ja Ci zazdroszcze, musisz być taki mądry, tylko pomarzyć mi wolno... lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eloziom34 0 Napisano 23 Sierpień 2007 Kurcz no, masz rację, napisałem niepoprawnie... Bardzo mi głupio z tego powodu, nie wiem nawet czy teraz mogę pokazywać się światu... Jak ja Ci zazdroszcze, musisz być taki mądry, tylko pomarzyć mi wolno... lol Czasem nie pozostaje nic innego, jak drwić z kogoś z powodu własnego błędu. Mam nadzieję, że dostatecznie się dowartościowałeś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba 4 Napisano 23 Sierpień 2007 No już się pościskaliście i wystarczy Tommy zainstaluj sobie konnekt'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommy 6 Napisano 23 Sierpień 2007 No już się pościskaliście i wystarczy Tommy zainstaluj sobie konnekt'a Może to dziwnie zabrzmi, ale... GG mnie zadowala Qba EOT i do zamknięcia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach