Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Tommy

Gadu - gadu

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, tzn. w skrócie to wygląda tak: sformatowałem kompa, zainstalowałem gg (to samo, którego używałem wcześniej tzn. bodaj 6.0), a żeby sobie oszczędzić pracy poszedłem na skróty i potem przekopiowałem cały folder ze starym gg w miejsce zainstalowanego nowego. W międzyczasie zmieniło mi się także połączenie na bezprzewodowe (pewnie to ma jakieś znaczenie...). I problem jest taki, że poprostu nie mogę zmienić statusu z 'niewidoczny', a i przy próbie założenia nowego konta, nie można się połączyć z serwerem. Ktoś wie o co kaman? Pewnie gdzieś trzeba pozmieniać jakieś ustawienia... ;/

Ps, Zapomniałem dodać, że wcześniej pracowałem bez SP...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstaluj konnekta i gra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być może:

- firewall blokuje połączenie

- GG przechowuje jakieś informacje w rejestrze i po skopiowaniu programu na świeży system nie są one dostępne; a na pewno GG przechowuje jakieś informacje w katalogu użytkownika (C:\Document and Settings\Nazwa_użytkownika...), choć one - o ile pamiętam - są związane tylko z Twoim profilem, a nie z GG jakotakim.

Proponuję, żebyś wyeksportował listę kontaktów (choćby do pliku) i jeszcze raz zainstalował GG. Ew. wcześniej możesz sprawdzić konfigurację windowsowego firewalla.

P.S. Ja korzystam z Tlena :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak GEO napisał, moim zdaniem zainstaluj normalnie gg i będzie działać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, już śmiga. Zainstalowałem na nowo program i przy próbie połączenia sam firewall zapytał czy zezwolić na dostęp, potem już normalnie przekopiowałem wszystko jak wcześniej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak się to robi? :o
Dżizas, jaki noob... Wszyscy wiedzą, że należy wrzucić kompa do formaciarki, odczekać 5 min i jest... :blink: Nie mów, że nie słyszałeś? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dżizas, jaki noob... Wszyscy wiedzą, że należy wrzucić kompa do formaciarki, odczekać 5 min i jest... :blink: Nie mów, że nie słyszałeś? :lol:
Prawdę mówiąc pierwszy raz słyszę o "formatowaniu kompa" i chciałbym abyś mi wyjaśnił nie nabijając się ze mnie... Edytowane przez eloziom34

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcz no, masz rację, napisałem niepoprawnie... Bardzo mi głupio z tego powodu, nie wiem nawet czy teraz mogę pokazywać się światu... :( Jak ja Ci zazdroszcze, musisz być taki mądry, tylko pomarzyć mi wolno... lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kurcz no, masz rację, napisałem niepoprawnie... Bardzo mi głupio z tego powodu, nie wiem nawet czy teraz mogę pokazywać się światu... :( Jak ja Ci zazdroszcze, musisz być taki mądry, tylko pomarzyć mi wolno... lol

Czasem nie pozostaje nic innego, jak drwić z kogoś z powodu własnego błędu. :) Mam nadzieję, że dostatecznie się dowartościowałeś :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No już się pościskaliście i wystarczy :) Tommy zainstaluj sobie konnekt'a :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No już się pościskaliście i wystarczy :) Tommy zainstaluj sobie konnekt'a :)
Może to dziwnie zabrzmi, ale... GG mnie zadowala Qba :P

EOT i do zamknięcia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...