Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
otto

Wojna konsol next-gen

Rekomendowane odpowiedzi

darku też grałem na konsolach next-gen wszystkich i zgadzam się z Tobą, jednak na wii ukazuje się mało lepiej znanych tytułó, w pełni wykorzystujących możliwoście wii, a ma je ona ogromne. No a gracz potrzebuje gier i ciągle czegoś nowego, dlatego ja myślę, że xbox przebije w końcu playstation

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem osoba, ktora w gry gra niewiele (a moze i w ogole?). Od czasu do czasu wejde na gamespota by sprawdzic nowosci, moze akurat wyszedl jakis ciekawy rts, albo fpp, w ktore kiedys uwielbialem grac. Sciagne sobie demo gry, ktora jest rzekomo swietna, dostala 9.5/10 i wg recenzenta kazdy musi ja miec. A mi sie nie podoba... przestaje mnie bawic po 5 minutach. Wydaje mi sie, ze te ultraswietne gry wychodzace na konsole sa podobne do tych pcetowych, jak swietne nie bede to pewnie mi sie nie spodobaja.

W Wii najbardziej podoba mi sie aspekt spoleczny gier, nie ma to jak poboksowac sie z kolega na wirtualnym ringu. Nie wiem jak jest z liczba gier bo nigdy sie tym nie interesowalem. A Wii i tak sobie predko sobie nie kupie, choc cena korci, ale i tak mam wazniejsze wydatki niestety :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, jednak zauważ, recenzent z reguły jest osobą ograną. Gra w gry często, i najczęściej przedstawia gre w świetle tego czy jemu sie podoba oraz tego jak jest wykonana. Poza tym, ocenie recenzenta ciężko wpasować pod wszystkich odbiorców ;) Trzeba zważać też na typy gry i gusta poszczególnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coz Wii jest ciekawe ale takze troche niepraktyczne dlatego nie radze tego za bardzo. na razie X-BOX360 wygrywa lecz czy slusznie? PS3 na razie troche ponizej oczekiwanego poziomu lecz kiedy stanieje sprawy potocza sie roznie wg mnie ale przecies w koncu i tak to wszystko wyjdzie z mody

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem czy PS3 szybko stanieje. Ostatnio jakiś prezez z Sony oświadczył, ze kategorycznie nie spodziewajmy się zbyt szybko zmian cenowych ich konsoli, ponieważ konsola ma niby ten długi cykl życia, więc spadek cenowy dopiero za rok lub dwa minimum! ;)

Edytowane przez Moskitek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj z drugiej strony nic przecież innego powiedzieć nie mógł, bo by ludzie tylko na tą obniżkę czekali. ;)

Moim zdaniem obniżka będzie wprowadzona przy okazji premiery PS3 Slim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Technologicznie PS3 góruje nad xboxem, ale niestety wychodzi mniej gier i jest droższa, to chyba dało przewagę xboxa. Obniżki cen szybko bym się nie spodziewał, bo przy aktualnej cenie i tak nie zarabiają za dużo. Koszt produkcji i podzespołów (ponieważ są lepszej jakości niż w xboxie) jest dość dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest 2010 rok i z perspektywy czasu sprawa ma się tak, że na dzień dzisiejszy Nintendo Wii sprzedaje się lepiej niż Xbox 360 i PlayStation 3 razem wzięte. Hmm... kto by pomyślał :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...