Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Tommy

HP nx7300 vs. Asus F3JR

Rekomendowane odpowiedzi

Na początku proponowałbym założenie działu "Zestawy komputerowe, notebooki, palmtopy" (czy cosik w tym stylu), gdzie możnaby oceniać wybory sprzętu userów, czy doradzać przy wyborze sprzętu.

I ja piszę w tejże sprawie. Zostałem poproszony o pomoc w wyborze pomiędzy HP nx7300 (RU374ES#AKD), a Asus F3JR-AP012. Konkretnie chodzi o to, czy warto dopłacać 800zł by mieć lepszą grafę. Mile widziane opinie na temat obu modeli.

Edytowane przez Tommy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na początku proponowałbym założenie działu "Zestawy komputerowe, notebooki, palmtopy" (czy cosik w tym stylu), gdzie możnaby oceniać wybory sprzętu userów, czy doradzać przy wyborze sprzętu.

Świetny pomysł :)

I ja piszę w tejże sprawie. Zostałem poproszony o pomoc w wyborze pomiędzy HP nx7300 (RU374ES#AKD), a Asus F3JR-AP012. Konkretnie chodzi o to, czy warto dopłacać 800zł by mieć lepszą grafę. Mile widziane opinie na temat obu modeli.

Mam Asusa F3JR (ale z Intelem Core Duo, nie Core 2 Duo) i jestem z niego zadowolony. A dałem za niego (razem z plecakiem) 3500 zł - jak była promocja "bez VAT-u" w MM. Podejrzewam, że dziś bez żadnych promocji dostaniesz go jeszcze taniej. Dowody? Proszę bardzo :D

• Komputronik: 3299 zł (aczkolwiek - zaznaczam - Core Duo)
I dzięki niemu masz dedykowaną kartę graficzną w niewysokiej cenie, ale kosztem nieco starszego procesora (różnica w wydajności to ok. 10-20%). Jeśli komputer czasem będzie wykorzystywany do gier, a gotówki nie masz (lub nie ma Twój znajomy) zbyt wiele, warto się nad tym zastanowić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź Geo. Odnośnie Twojego notebooka - na jakim systemie pracujesz? Preferowałbym (przynajmniej przez rok) jeszcze XP'ka ale w każdym sklepie zaznaczają, że ten Asus ma gwarantowaną kompatybilność tylko z Vistą. Faktycznie tak może być, czy tylko z góry starają się usprawiedliwić w razie ew. problemów?

Ps. W podobnej cenie znalazłem jeszcze coś takiego HP PAVILION DV6530EW. Opinie? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten notebook ma bardzo istotną zaletę: jest śliczny :) Jeśli dysponujesz taką gotówką, bierz, bo jakość też niczego sobie.

A ad. Windowsa - Vista ma jeszcze wiele błędów, nie jest też zbyt dobrze zoptymalizowana, jednak kupowanie Windowsa XP i za rok kupowanie Windowsa Vista mija się z celem, lepiej od razu wybrać ten nowszy system. Bo prędzej czy później będziesz na niego skazany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...