Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Qba

Play - inna telefonia komórkowa

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra, sprawa jest prosta (a może nie). Siedze w tej chwili w Orange na karte i mam już dość wysokich cen za połączenia i inne. Ostatnio zacząłem zastanawiać się nad przejściem do Play'a na abonament (najtańszy za 30 zł). Czy ktoś z Was jest może w Play i podzieliłby się wrażeniami, bo że jest tam tanio to widze. Czy warto brać na abonament? Ja tak bym chciał, bo moge wtedy za małe pieniądze dostać fajny i nowy telefon (nie to co teraz -nokia 6610 :) ). Jak myślicie? Czy warto przejść do Play'a, a jeśli tak to abonament czy karta( ze wskazaniem na abonament :P ) i jaki telefon ewentualnie wybrać? Stronka Play'a:

Play

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie troszku odpycha (a jednocześnie jest przedmiotem podziwu) w tej telefonii to, że jej właściciel założył ją nie wkładając w nią praktycznie ani grosza (ale masę wysiłku włożył w to, żeby przekonać tych, którzy włożyli w to kasę :P) - ale za dużo Forbesa. Jeśli chodzi o ich ofertę, nie podoba mi się w niej to, że nie ma stałego dostępu do internetu (na co już narzekałem na forum) i dlatego - mimo niskich cen - raczej im podziękuję. Podpisując aneks w Erze za 60 zł mam blueconnect i 80 min. darmowych - może nie jest ich zbyt wiele i pewnie będą miesiące, kiedy ich braknie, ale mimo wszystko ta oferta wydaje mi się dość atrakcyjna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używam Ery i suma summarum jestem zadowolony. Chodzi szybko i w wielu miejscach i w portfelu nie boli. Chętnie dowiem się więcej o Play.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No gadać mi tu, jakie macie wrażenia z Play'a bo się poważnie zastanawiam nad przejściem własnie tam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że nie piszesz do jakiej sieci dzwonisz najwięcej.

w play masz do wszystkich 0,49 groszy, znowu w orange w zależności z której karty korzystasz pop 30 groszy w sieci do innych 80 + upusty jak tanie numerki, sms za grosz bądź nowe orange go i 20 groszy w sieci i 60 do innych. Wydaje mi się że lepiej postawić na tanie połaczenia w sieci bo wtedy masz minute w cenie smsa ale jak chcesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tylko, że dzwonię różnie, do wszytskich sieci mniej więcej równo, może oprócz ery. A mam teraz Orange i jest beznadziejnie. Smsy za 1 grosz - prawda - tylko trzeba najpierw im zapłacić 6zł za to, tak samo z innymi promocjami. Wale takie "okazje". Cały czas myślę nad tym Play'em, nikt z Was w Play'u nie jest? Coś mi się obiło o uszy, że we wrześniu mają być nowe telefony w ofercie - ale nie jestem pewien. Proszę dalej o sugestie odnośnie Play'a!

P.S. I 20 groszy w sieci jest gdy doładuję kartę za 100zł!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak będę brał to Play już ze względów ideologicznych. Play nie dał się podporządkować pozostałym i prowadzi własną politykę. Oby nie dał się złamać a wszytscy na tym zyskamy. Pozostałe telefonie dyskryminują nową sieć np. w mixie Orange na wszystkie połączenia do wszystkich sieci stawka jest taka sama - do Play drożej. <zdenerwowany>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będziesz brał... mam rozumieć, że też się zastanawiasz nad Play'em? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale wiesz dlaczego tak jest? bo play ma wyższe stawki interconektowe czyli zyczy sobie więcej kasy od operatorów na rozmowy przychodzące więc dlaczego operatorzy nie mieliby więcej brać za połączenia do play? działa tu zasada jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ale wiesz dlaczego tak jest? bo play ma wyższe stawki interconektowe czyli zyczy sobie więcej kasy od operatorów na rozmowy przychodzące więc dlaczego operatorzy nie mieliby więcej brać za połączenia do play? działa tu zasada jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie
Tego nie wiedziałem :)

Jak będziesz brał... mam rozumieć, że też się zastanawiasz nad Play'em?

Tak, ale póki co trzyma mnie stara umowa :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...