xavi_6 0 Napisano 29 Lipiec 2007 Witam, mam wielki problem, otóż kupilem laptopa i dostalem do e niego win vista, ale na nim prawie nic nie dziala. Dlatego chcę go zamienić na win xp. Laptop to Fujitsu Siemens Amilo pi 1536, z dyskiem Sata. I tu jest problem, bo xp nie widzi mi dysku. Wiem że są potrzebne sterowniki do plyty głównej. Ściągnąłem ze strony producenta: FSC intel matrix... ale to chyba nie o to chodzi. NIe wiem skąd ściągnąć inne sterowniki ;/ oraz co z nimi zrobić jak je ściągne bo przecież nie mam stacji dyskietek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HeadShot 0 Napisano 18 Sierpień 2007 Jak masz pendrive'a, to na niego zgraj te stery. Zawsze mozesz se posluzyc stacja dyskietek na USB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommy 6 Napisano 18 Sierpień 2007 (edytowane) "Twój laptop posiada dyska na SATA, aby zainstalować Windowsa masz dwie opcje do wyboru: 1. Musisz mieć stację dyskietek podłączoną do laptopa, ściągasz sterowniki z neta, na dyskietkę nagrywasz sterowniki do Twojego dysku SATA i podczas instalacji systemu musisz wybrać w odpowiednim momencie F6, wtedy zainstalują sie sterowniki do dysku. 2. Jeżeli nie masz stacji dyskietek, możesz zintegrować sterowniki z instalką windowsa za pomocą programu nLite." Proponuje ponadto poczytać to forum, przewinęło się już kilka podobnych wątków. Edytowane 18 Sierpień 2007 przez Tommy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach