Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
doppleganger

czy jest sens się przesiadać?

Rekomendowane odpowiedzi

sie ma. nosze sie z zamiarem kupna nowej karty graficznej. teraz uzywam geforca 7600 od galaxy. myslalem o zakupie karty z serii 8*** geforce. przegladajac wasze forum napotlalem posta, iz nie warto na razie kierowac sie obsluga directx 10, gdyz gry (bo o granie mi glownie idzie) jeszcze nie obsluguja tej wersji, a i napisanie takowych troche potrwa. to skoro tak wygladaja sprawy to moze geforce 79** okaze sie lepszym rozwiązaniem? na zakup karty moge przeznaczyc do 1000 zl. moze warto poczzekac jak z unifikacja shaderow poradzi sobie ATI? ceny powinny poleciec na leb...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz 1000 kupujesz 8800GTS 320MB i nic nizej. Masz 400 kupujesz 8600GT Palita , masz 500 zastanawiasz sie nad 7900GS-CM (ale Galaxy ma pady i spotkasz negatywnych opini mase) oraz czyms ze stajni Ati czyli X1950P lub XT...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym nic z 8xxx nie bral. Wydaje mi sie ze placimy tu glownie za obsluge dx10. Wiadomo karty nie sa zle, te 320MB pamieci, masa potokow itd. Ale wolalbym takiego 7900 bo i tak wystarczy do kazdej dzisiejszej gry, a jak juz na dobre wejda gry pod dx10 to taki 8800gt bedzie juz duzo tanszy, a nawet z pewnoscia pojawi sie seria 9xxx, o ATI nie wspominajac juz. Wiec wybor bedzie wiekszy i bardziej oplacalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A ja bym nic z 8xxx nie bral. Wydaje mi sie ze placimy tu glownie za obsluge dx10. Wiadomo karty nie sa zle, te 320MB pamieci, masa potokow itd. Ale wolalbym takiego 7900 bo i tak wystarczy do kazdej dzisiejszej gry, a jak juz na dobre wejda gry pod dx10 to taki 8800gt bedzie juz duzo tanszy, a nawet z pewnoscia pojawi sie seria 9xxx, o ATI nie wspominajac juz. Wiec wybor bedzie wiekszy i bardziej oplacalny.

Problem w tym , ze jedyny sensowny 7900GS byl od Galaxy i oba te modele maja padaczke , sa za mocno wykrecone i dlatego ludziom wala artami. Jesli juz cos tanszego to nie 7900Gs czy 7900GS-CM a Palit 8600GT. Nastepnie wyzej Radek X1950P , ale w sumie wiadomo do czego sie doplaca , skoro i tak plynnosc maja 3 karty.

Natomiast 8800GTS jest z nich najszybsza , testow DX10 natywnych poza Lost Planet de facto nie ma , a w DX9 jest jedna z szybszych kart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobrze. a co jest a czego nie ma miedzy kartami 8800 i 8600/8500. roznice w cenie widac golym okiem. czy karty 85/86 sa wystarczajaco dobre do dzisiejszych gier?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8600 jeszcze tak, ale w 8500 to sie raczej nie laduj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...