Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Choco_girl

Kurs Grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 14lat i strasznie podoba mi sie grafika komputerowa, zarow no rastrtowa jak i wektorowa. Chcialabym cos tworzyc, ale zabardzo nie wiem jak sie uczyc... wlasciwie wszyscy sie ze mne smieja ze w wieku 14lat cche sie bawic w grafika ale ja narawde chce! Ktos mi polecil AP i troche zaczelam sie bawic... w linkach nie ktre moje prace, mozecie ocenic :) No ale ja nie o tym mialam xD No wiec... Skad mam sie uczyc? Jakie strony z tutorialami polecacie? Jakie ksiazki? Aha.. Czy grafika wektorowa jest trudna? Jaki profram fire ware polecacie? jakie tutki do grafiki wektorowej?

post-5061-1184186150.png

post-5061-1184186169_thumb.jpg

post-5061-1184186231_thumb.jpg

post-5061-1184186254_thumb.jpg

Edytowane przez Choco_girl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam 14lat i strasznie podba mi siegrafika komputerowa, zarono restartowa jak i wektorowa.

Chyba rastrowa? :P

//to jest nieoficjalny przekaz: Poszukaj sobie w internecie Total Training for Adobe Photoshop (chyba nie musze mowic na jakich stronach?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w swojej skarbnicy wiedzy (czyt. zakładkach przeglądarki) mam sporo adresów stron z tutorialami, choć większość dotycząca sygnaturek/tagów. Jedną z większych bibliotek jeśli chodzi o różnorodne tutoriale jest ta strona. Radzę też przeszperać graficzne fora. ;)

Poza tym 14 lat to dobry wiek. Im wcześniej tym lepiej. Program jaki ja osobiście używam i polecam to oczywiście Adobe Photoshop :) w wersji CS2 bądź CS3.

Co do trudności danych typów grafik... Wydaje mi się, że wektorowa jest łatwiejsza.

Jeśli naprawdę lubisz tworzyć i masz talen rysowniczy możesz zainwestować także w tablet, który w znacznym stopniu podnosi efektywność i możliwości graficzne. Choć to chyba dopiero później. ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...