Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Green

Która z 8800 GTS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mianowicie mam dylemat, którą z kart Geforce 8800 GTS wybrać, z pamięcią 320 mb czy 640 mb. Do tego dochodzi firma, nie mam pojęcia, którą wybrać.

Na razie posiadam:

Procesor: Intel Core 2 Duo E6420

Płyta: Gigabyte P35-DQ6

Pamięć: Geil 2x1024 DDR2 800

Zasilacz: Tagan TG580-U22 (580W)

Karta: no właśnie, tutaj się zastanawiam, na razie pracuję na darmowym sprzęcie, mianowicie PALIT 8600 GT 256/128.

Gram na rozdzielczości 1280x1024. Kompa prędzej czy później chcę poddać OC.

Dziękuje za poradę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdecydowanie 8800GTS z 320 MB - wolniejsza pare % tańsza o nawet i do 300zł ;)

proponowałbym fabrycznie podkręconą kartę EVGA GeForce 8800GTS 320MB (576/1700) (http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=71_73&products_id=7756), bo nie kosztuje dużo więcej od niepodkręconej wersji, a dlaczego EVGA? bo oferuje możlwść np; za 2 lata odsprzedania tej karty firmie EVGA i dołożenia kasy do innego modelu ;)

jeśli jednak zdecydujesz się na wersje niepodkręconą kupuj najtańsza ze znalezionych dlaczego? Bo większośc zwykłych (niepodkręconych 8800) to referencyjne konstrukcje ze zmienioną nalepką ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z przedmówcą - nie warto inwestować w 640, bo nie wnosi to wiele do wydajności; zawsze parę stów zostaje w kieszeni ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ASUS 8800GTS. Działa bez zarzutu. Zresztą między bogiem a prawdą, w przypadku 8800GTS to tylko kwestia nalepki na wentylatorze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...